Home / Actual / Nicolae Ciucă, președintele PNL: ”Comisia Europeană a anunțat că Mecanismul de Cooperare și Verificare poate fi ridicat pentru România”

Nicolae Ciucă, președintele PNL: ”Comisia Europeană a anunțat că Mecanismul de Cooperare și Verificare poate fi ridicat pentru România”

Comisia Europeană a anunțat că Mecanismul de Cooperare și Verificare poate fi ridicat pentru România.

”Este o decizie extrem de importantă pentru țara noastră, care a fost monitorizată prin MCV timp de 15 ani, încă de la aderarea la Uniunea Europeană”, spune Nicolae Ciucă, președintele PNL si prim-minstru al Guvernului României.

Vestea foarte bună pe care o primim astăzi este dovada că România și-a îndeplinit angajamentele asumate la nivel european.

Legile Justiției adoptate și promulgate de curând reprezintă una dintre cele mai importante reforme din domeniu din ultimii ani.

Ridicarea MCV este un nou pas important pe care îl facem în vederea atingerii obiectivului nostru de țară: aderarea la Spațiul Schengen.

Raportul Comisiei Europene apreciază eforturile și progresele semnificative făcute de România pentru a întări sistemul judiciar şi a combate corupţia.

Decizia de astăzi ne bucură, dar ne și responsabilizează să continuăm în același ritm reformele, pentru a consolida independența justiției și a o menține aliniată la principiile și valorile europene.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia