Home / Actual / Municipiul Săcele și-a plătit obligațiile la fondul de mediu. Era în pericol accesarea banilor pentru închiderea rampei de gunoi de Subobrej

Municipiul Săcele și-a plătit obligațiile la fondul de mediu. Era în pericol accesarea banilor pentru închiderea rampei de gunoi de Subobrej

Primăria Municipiului Săcele anunță că miercuri, 17 aprilie, a fost semnat certificatul de atestare privind obligațiile la fondul de mediu.

Aceste obligații erau aferente anilor 2014-2018 și au costat municipalitatea peste 1 milion lei, conform spuselor primarului Virgil Popa.

Semnarea acestuia era un pas necesar ce va permite ca adminsitrația să poată accesa fonduri pentru închiderea fostei rampe de gunoi din Subobrej.

Închiderea fostei rampe de gunoi a devenit o obligație pentru administrație încă din anul 2008, odata ce intrarea României în Uniunea Europeană.

Administrația PSD dorea deschiderea unei creditări de peste 25 de milioane de lei și pentru acest obiectiv

Începând cu anul 2016 administrația săceleană a realizat demersurile necesare pentru închiderea rampei întocmind Studiul de fezabilitate, Proiectul Tehnic, și Proiectul pentru Autorizatia de Construire și a obtinut Autorizația de Construire.

Mai mult decât atât, administrația PSD dorea să împrumute bani de la banci pentru a realiza acest obiectiv, însă atunci majoritatea consilierilor a respins aceasta opțiune.

Deși consilierii ce s-au împotrivit împrumutului au fost atacați și jigniți de PSD prin materiale distribuite în zona Baciu, timpul a dovedit că cea mai bună variantă pentru săceleni nu era acel împrumut, ci accesarea de fonduri din alte sursă.

Synevo caută asistent medical generalist (recoltare şi recepţie) pentru punct de lucru Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia