Home / Actual / Munca în folosul comunității: Norme actualizate la Săcele. Nici minorii nu scapă de ea!

Munca în folosul comunității: Norme actualizate la Săcele. Nici minorii nu scapă de ea!

Din start trebuie precizat că sancțiunea contravențională a prestării unei activităţi in folosul comunitătii poate fi aplicată numai de către instanţa de judecată.

Normele metodologice actualizate se aplică tuturor  persoanelor fizice, necondiţionat, pentru care instanţa de judecată a dispus prestarea unei activităti in folosul comunitătii, ţinând seama de aptitudinile fizice şi psihice, precum şi de nivelul pregătirii profesionale, de la caz la caz.

Conform acestor norme sancţiunea prestării unei activităţi in folosul comunităţii se execută de luni pana vineri, in intervalul orar 8-12, cu excepția  zilelor declarate libere, in cazul persoanelor majore, maxim 4 ore/zi.

In cazul in care persoana in cauza are posibilitatea să execute sancţiunea in fiecare zi din cursul săptămânii, cu asigurarea corespunzătoare a supravegherii activităţii acestuia, durata maximă de lucru nu poate depăşi 8 ore/zi.

Nici persoanele minore nu scapă! 

Prestarea de activităti în folosul comunitătii poate fi efectuata şi de către minorii cu vărsta cuprinsă intre 16 şi 18 ani.

Totusi minorul nu poate fi obligat la prestarea unei activităti care comportă riscuri sau este susceptibila să îi afecteze educatia ori să ii dăuneze sănătătii sau dezvoltării sale mentale, spirituale, morale sau sociale.

Sanctiunea prestării unei activităti în folosul comunităţii se executa după programul  şcolar al minorului, maxim 3 ore/zi.

In cazul in care rninorul are posibilitatea să execute sancţiunea în fiecare zi din cursul săptărnânii, cu asigurarea corespunzătoare a supravegherii activităţii acestuia, durata maximă de lucru nu poate depăşi 6 ore/zi

În ce domenii se pot efectua orele de muncă în folosul comunității?

Activitatea in folosul comunităţii se poate presta in cadrul Compartimentului Administrativ al Primăriei Municipiului Sacele, in următoarele domenii:

  • intreţinerea locurilor de agrement, a parcurilor şi drumurilor publice;
  • activităţi in folosul căminelor pentru copii şi bătrâni, grădiniţelor, şcolilor, spitalelor şi altor aşezăminte social-culturale.
  • igienizarea localitatii,efectuarea curateniei in piete,parcuri,cimitire ,zone verzi,baze sportive precum si in alte imobile apartinand domeniului public sau privat al municipiului Sacele
  • efectuarea curateniei pe drumurile publice precum si pe aleile de acces,pietonal si auto
  • actiuni de desapezire si imprastiere material antiderapant
  • montarea ,intretinerea si repararea mobilierului stradal
  • curatirea de vegetatie si resturi menajere a terenurilor virane aflate in proprietatea municipiului
  • curatarea rigolelor de scurgere a apelor pluviale
  • alte activitati de interes si utilitate publica

foto cover cu caracter informativ

Primii pași spre construcția unei creșe care să deservească familiile din teritoriul SDL

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia