Home / Actual / MTB Ciucaș Enduro la Babarunca – Săcele se desfășoară în acest weekend

MTB Ciucaș Enduro la Babarunca – Săcele se desfășoară în acest weekend

MTB Ciucaș Enduro la Babarunca – Săcele în acest weekend

100 de rideri din Franța, Slovenia, Bulgaria, Rep. Moldova și România se întrec, la Săcele, în 8 -9 iulie, la a IV-a ediție de mountain-bike ”Ciucaș Enduro”

Aflat la IV-a ediție, Ciucaș Enduro este o competiție care a ajuns un etalon în lumea competițiilor de ciclism gravitațional din România. Enduro – este o ramură a ciclismului montan care a înregistrat cea mai mare creștere la nivel internațional în ultimii ani, atât ca număr de concurenți, cât mai ales ca atenție media.

Competiția se desfășoară pe versantul nordic al munților Ciucaș, pe traseul Babarunca – pasul Bratocea – muchia Bratocei – Poiana Teslei – Babarunca, și are ca punct de întâlnire cabana Utopia de la Babarunca, din Săcele.

Organizatorii permit publicului să vină cu orice instrumente de încurajat sportivii de la talăngi la vuvuzele sau drujbe.

Traseul ce urmează să fie parcurs are o lungime de 25 km, cu 1300 m diferență de nivel, altitudinea maximă la care se ajunge fiind de 1840 m. Riderii pot atinge pe coborâre viteze de până la 60 – 64 km/h.

Pe data de 8 iulie vor avea loc antrenamentele și recunoașterea traseului, iar în data de 9 iulie, cu începere de la ora 9.00 se va desfășura concursul propriu-zis.

Proba de montain bike enduro se desfășoară într-un format specific raliurilor auto, cu probe speciale cronometrate și etape de legătură, necronometrate, dar care trebuie parcurse într-un timp limită.

Organizatorii au pregătit și un concurs foto, cel mai bun album de 10 fotografii urmând să fie premiat.

Ciucaș Enduro este etapă a Campionatului Național de MTB Enduro.

Organizatori sunt Asociația Club Sportiv Kronstadt Cycling Brașov și Optim Bike Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Săcele, Federația Română de Ciclism și Asociația pentru Dezvoltarea Mountain Bike-ului din România.

Sponsori: Surmont-the Bike Store, Simone, Zăganu, ION, NH Bike, PlayBike, REBELS Group, Berg, SXT, Shimano, Kenda. Parteneri Media: Dirt Bike și FreeRider.ro.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply