Home / Actual / Modificările Codului rutier 2022: 10 lucruri pe care dacă le faci în trafic poți primi amendă

Modificările Codului rutier 2022: 10 lucruri pe care dacă le faci în trafic poți primi amendă

Modificările aduse Codului rutier intră în vigoare la sfârșitul lunii februarie, iar definirea comportamentului agresiv este noutatea adusă legislaţiei rutiere.

Schimbări sunt și la punctele de penalizare, de aceea șoferii trebuie să fie precauți la volan, atenți la trafic și la siguranța lor și a celor din jur.

Iată 10 comportamente la volan ce va pot aduce în situația de a fi amendați.

Situațiile de mai jos pot deveni circumstante agravante dacă ele duc la accidente rutiere.

  1. Accelerarea repetată a motorului de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului
  2. Reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără un motiv întemeiat
  3. Folosirea repetată a semnalelor sonore / a semnalelor luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul să elibereze banda de circulație
  4. Conducerea mopedului sau a moticicletei pe o singură roată
  5. Mersul cu spatele în scopul intimidării celorlalți participanți la trafic care circulă în spate
  6. Circulația cu vehiculul la distanță foarte redusă față de un alt vehicul înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, fără motiv întemeiat
  7. Realizarea intenționată a unui derapaj controlat
  8. Pornirea de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare (cu scartait de roti, cum se spune popular)
  9. Întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor
  10. Amenzi mai mari pentru șoferii care își împrumută mașina, dacă refuză să le dea polițiștilor date despre șoferii de ocazie

Important de știut este și faptul că se introduce o nouă contravenţie pentru nerespectarea obligaţiei de a menţine permanent curate parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului.

Acest act normativ este rezultatul unor consultări şi dezbateri aprofundate cu toţi cei interesaţi de creşterea nivelului de siguranţă a circulaţiei rutiere şi a participanţilor la trafic, a spus Bode, citat de Agerpres.

România s-a angajat să reducă până în 2026 numărul de victime, persoane grav rănite şi decese ale accidentelor rutiere cu 25%, spune sursa citată.

Cazul grădiniței nr. 5 din Electroprecizia: Acest primar chiar îi ia pe săceleni de fraieri. Din 2 în 2 ani promite același lucru, dar nu face nimic

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia