Home / Actual / Modificări la Săcele cu privire la serviciul de taximetrie. Grad de poluare minim EURO 4 pentru reautorizare şi minim EURO 5 la prima autorizare

Modificări la Săcele cu privire la serviciul de taximetrie. Grad de poluare minim EURO 4 pentru reautorizare şi minim EURO 5 la prima autorizare

Consiliul Local Săcele a decis în şedinţa din luna noiembrie să atribuie un numar de 9 autorizaţii taxi disponibile în Municipiul Săcele, respectiv numerele 2, 4, 5, 8, 9, 13, 14, 18, 22.

Aceasta atribuire se va face împreună cu contractele de atribuire în gestiune delegată a serviciului de transport public local de persoane în regim de taxi şi a caietelor de sarcini aferente, către transportatorii autorizați ce vor solicita aceste autorizații.

Deasemenea, se menţine numărul iniţial de 60 de autorizații taxi în Municipiul Săcele, pentru următorii 5 ani.

Conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi transportul în regim de inchiriere, numărul de autorizatii se calculează conform algoritmului de 4 autorizaţii la 1000 de locuitori, rezultand pentru Municipiul Săcele un număr de 136 autorizaţii.

Ţinând cont de faptul că din cele 60 de autorizaţii s-au acordat în cei 5 ani doar 51 de autorizaţii, neexistând alte solicitări de autorizare, se recomandă menţinerea şi pentru următorii 5 ani a unui număr de 60 autorizaţii.

Noutatea vine în privinţa gradul de poluare minim admis pentru autoturismele ce efectuează serviciul de taxi şi închiriere pe teritoriul Municipiului Săcele.

Dacă propunerea iniţială era ca acest grad să fie este EURO III, în urma unui amendament obligaţia s-a schimbat astfel: Pentru prestatorii de servicii de taximetrie ce obţin PRIMA autorizare pentru a funcţiona pe raza municipiului Săcele gradul de poluare al motorizarii trebuie să fie EURO 5, iar pentru cei care obţin o reînnoire a unei autorizaţii mai vechi, gradul este EURO 4.             

Ședința de plen a Consiliului Local Săcele a avut tensiune și un final neașteptat

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia