Home / Actual / Ședința de plen a Consiliului Local Săcele a avut tensiune și un final neașteptat

Ședința de plen a Consiliului Local Săcele a avut tensiune și un final neașteptat

Primarul municipiului, Virgil Popa, a vrut să îndatoreze orașul cu nici mai mult nici mai puțin de 5 milioane de euro!, relateaza BrasovTV.com

Cum? Prin accesarea unui credit bancar pe care edilul spera să-l plătească, practic, săcelenii care cotizează lună de lună la bugetul local.

Demersul lui Popa însă, nu a avut succes. Opoziția din Consiliul Local, formată din aleșii PNL, UDMR și PMP, și-a dat seama că, în realitate, banii pe care primarul intenționa să-i împrumute de la o bancă nu garantează și obținerea unor surse de venit, pentru achitarea ratelor.

În aceste condiții, consilierii din opoziție nu au fost de acord cu proiectul supus dezbaterii.

Mai mult, ei i-au reproșat lui Virgil Popa, justificat, că în loc să ia credite și să îndatoreze, astfel, orașul, este mult mai bine să acceseze fonduri europene după modelul Consiliului Județean Brașov și al altor primării din județ, precum cele din Făgăraș, Râșnov, Prejmer, Feldioara și nu numai.

Proiectul care prevedea contractarea unui credit bancar a fost al doilea pe ordinea de zi a plenului Consiliului Local de joi, de la Săcele.

Subiectul s-a dezbătut și s-a trecut, apoi, la vot. Proiectul a obținut 9 voturi ,,pentru”, 8 ,,împotrivă” și o abținere, un consilier fiind absent.

Bucurie mare, în aceste condiții, în tabăra social-democraților săceleni, imediat după anunțarea rezultatului.

Dar ….

Cititi mai departe articolul pe BrasovTV.com

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia