Home / Actual / Modernizarea drumului Săcele-Doftana-Câmpina: Ciorbă reîncălzită sau soluție salvatoare?

Modernizarea drumului Săcele-Doftana-Câmpina: Ciorbă reîncălzită sau soluție salvatoare?

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, readuce în prim-plan modernizarea drumului Săcele – Câmpina (pe Valea Doftanei) ca soluţie de reducere a blocajelor rutiere de pe DN1 din Valea Prahovei până la finalizarea autostrăzii Comarnic – Braşov.

Acesta consideră că în paralel (cu debutul construcţiei sectorului de autostradă Comarnic-Braşov, n.r.) drumul judeţean Câmpina-Valea Doftanei limită cu Braşov-Săcele – 61 de kilometri de drum judeţean, poate fi reabilitat printr-o intervenţie a statului cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, şi astfel avem o variantă alternativă.

Săcele – Câmpina a fost clasificat ca Drum Judeţean în anii 1970, respectiv DJ 102 I şi se întinde pe o distanţă de 45 de kilometri, dintre care 13,8 sunt pe raza judeţului Braşov.

Pe mare parte din acest drum nu a fost turnat asfalt niciodată, doar în judeţul Prahova fiind cu asfalt pe raza localităţilor.

În Braşov, drumul porneşte din localitatea Brădet, după Barajul Tărlung, dar nu este asfaltat decât pe o porţiune de mai puţin de un kilometru, carosabilul degradându-se ţinând cont că nu a mai fost reparat de câteva decenii.

Odată realizat, acest drum ar putea prelua între 10 şi 15% din traficul uşor de pe DN 1, dar ar putea fi considerat şi un drum de interes turistic şi o alternativă mult mai bună decât autostrada Comarnic-Braşov.

Noutăți în echiparea Spitalului Municipal Săcele

 

Farmacia Precizia