Home / Actual / Modernizarea drumului Săcele-Doftana-Câmpina: Ciorbă reîncălzită sau soluție salvatoare?

Modernizarea drumului Săcele-Doftana-Câmpina: Ciorbă reîncălzită sau soluție salvatoare?

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, readuce în prim-plan modernizarea drumului Săcele – Câmpina (pe Valea Doftanei) ca soluţie de reducere a blocajelor rutiere de pe DN1 din Valea Prahovei până la finalizarea autostrăzii Comarnic – Braşov.

Acesta consideră că în paralel (cu debutul construcţiei sectorului de autostradă Comarnic-Braşov, n.r.) drumul judeţean Câmpina-Valea Doftanei limită cu Braşov-Săcele – 61 de kilometri de drum judeţean, poate fi reabilitat printr-o intervenţie a statului cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, şi astfel avem o variantă alternativă.

Săcele – Câmpina a fost clasificat ca Drum Judeţean în anii 1970, respectiv DJ 102 I şi se întinde pe o distanţă de 45 de kilometri, dintre care 13,8 sunt pe raza judeţului Braşov.

Pe mare parte din acest drum nu a fost turnat asfalt niciodată, doar în judeţul Prahova fiind cu asfalt pe raza localităţilor.

În Braşov, drumul porneşte din localitatea Brădet, după Barajul Tărlung, dar nu este asfaltat decât pe o porţiune de mai puţin de un kilometru, carosabilul degradându-se ţinând cont că nu a mai fost reparat de câteva decenii.

Odată realizat, acest drum ar putea prelua între 10 şi 15% din traficul uşor de pe DN 1, dar ar putea fi considerat şi un drum de interes turistic şi o alternativă mult mai bună decât autostrada Comarnic-Braşov.

Noutăți în echiparea Spitalului Municipal Săcele

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia