Home / Actual / Milionarul Călin Donca, cel ce locuiește la Săcele, a ajuns în arest. Cu ce este acesta acuzat?

Milionarul Călin Donca, cel ce locuiește la Săcele, a ajuns în arest. Cu ce este acesta acuzat?

Milionarul brașovean Călin Donca a fost reținut de anchetatori și propus spre arestare preventivă.

El și două femei – Buzatu Ileana-Oana și Dobre Iulia-Elena – sunt propuși spre arestare preventivă, la Tribunalul Brașov.

Cererea de arestare preventivă a fost formulată de procurori. Afaceristul Călin Donca a fost reținut pentru 24 de ore și este propus spre arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit spynews.ro, el este acuzat, printre altele, de evaziune fiscală. Călin și Orianda Donca au o avere evaluată la milioane de euro.

La data de 18. 09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, operațiuni de manipulare a pieței de capital.

Una dintre aceste persoane, considerata chiar liderul acestui presupus grup infracțional organizat este milionarul Calin Donca, un deja cunoscut personaj mediatic, cu aparitii TV inclusiv in emisiuni de divertisment precum Chefi la Cutite.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2021, inculpații au constituit în municipiului Brașov, un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor venituri financiare consistente prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că au înregistrat în evidențele contabile ale unor societăți comerciale pe care le dețineau sau controlau , documente care atestă operațiuni fictive cu consecința micșorării bazei de calcul a impozitului pe profit si măririi cuantumului taxei pe valoare adăugată deductibilă, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului cu consecința producerii unui prejudiciu de 4.346.286 de lei.

De asemenea, tot prin utilizarea unor documente false, liderul ( n.r. Calin Donca) și-a însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de 8.337.746 de lei pe care a folosit-o în interesul său și al celorlalți membri ai grupării infracționale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite – Dubai aparținând membrilor grupului sau controlată de aceștia iar cu restul banilor a achiziționat bunuri de lux, în valoare de 340.000 USD.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că membrii grupului infracțional au inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investiția în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obținut aproximativ 700.000 USD.

sursa text mytex.ro Milionarul brașovean Călin Donca, reținut de anchetatori – MyTex.ro

Scandal cu miros de hidrogen sulfurat: ”Brașovenii sunt cei care suferă, deși groapa se află pe teritoriul municipiului Săcele” – Saceleanul

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia