Home / Actual / Scandal cu miros de hidrogen sulfurat: ”Brașovenii sunt cei care suferă, deși groapa se află pe teritoriul municipiului Săcele”

Scandal cu miros de hidrogen sulfurat: ”Brașovenii sunt cei care suferă, deși groapa se află pe teritoriul municipiului Săcele”

„Brașovenii sunt cei care suferă, deși groapa se află pe teritoriul municipiului Săcele. O să dăm statul român în judecată, dacă autoritățile de control nu iau măsuri. Sursa este clară, autoritățile trebuie să dispună măsurile. Groapa este prea aproape de Brașov. Conform legii, ar trebui să fie la minim 1000 de metri de locuințele din Brașov, dar acum este la doar 200 de metri.[…]”

Primarul Municipiului Brașov, Allen Coliban, a organizat o conferință de presă în care a spus ca brașovenii sunt otrăviți de mirosurile degajate de rampa de gunoi administrată de cei de la FIN-ECO SA.

După ce Agenția de Protecție a Mediului Brașov a plasat un laborator mobil în cartierul Triaj din care a reieșit că sănătatea brașovenilor este pusă în pericol de gazele degajate de la groapa de gunoi a Fin-Eco, primarul Allen Coliban a anunțat că municipalitatea va acționa în judecată statul român din cauză că autoritățile de control ale statului nu își fac treaba și nu acționează împotriva poluatorului, scrie bizbrasov.ro

„Raportul APM, publicat ieri, după ce laboratorul mobil a fost o săptămână în zona Triaj confirmă că hidrogenul sulfurat este cauza mirosului care lovește Brașovul. Hidrogenul sulfurat este un gaz toxic, cu impact important asupra sănătății. Pragul a fost depășit de 14 ori în 7 zile, cu pâna la 3 ori limita maxim admisă”.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia