Home / Actual / Micii artiști ai Grădiniței cu Program Prelungit nr. 5, „Căsuța cu povești” din Săcele

Micii artiști ai Grădiniței cu Program Prelungit nr. 5, „Căsuța cu povești” din Săcele

Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Săcele încurajează activitățile de dezvoltare a aptitudinilor artistice și abilităților practice.

Realizarea unor obiecte decorative și lucrări de pictură, creează copilului o stare de automulțumire, de bucurie, de satisfacție a lucrului creat de el însuși.

Pe fondul acestor stări afective se formează interesul față de muncă, se trezește dorința preșcolarului de a realiza ceva util și plăcut, care să încânte ochiul și sufletul, se dezvoltă gustul estetic precum și creativitatea preșcolarilor.

Pe parcursul anului școlar 2016-2017, exceptând activitațile plastice și practice desfășurate săptămânal, conform curriculumului pentru învățământul preșcolar, Grădinița cu Program Prelungit nr. 5, alături de  Inspectoratul Școlar Judetean, s-a implicat în organizarea a două proiecte  județene, în domeniul cultural-artistic, al artelor vizuale:

  1.  „Primăvară, primăvară, bun venit la noi în țară!“ (Coordonatori proiect:  Prof. înv. preşcolar: Dumitru Elena, Agapie Reka Gabriela, Beşchea Adriana Maria)
  2. „Copilărie fericită“(Coordonatori proiect:  Prof. înv. preşcolar: Dumitru Elena, Bălan Nicoleta Iuliana, Zăinescu Florentina, Brînzeiu Alina).

Proiectele s-au realizat sub formă de concurs și s-au finalizat prin evaluarea lucrărilor realizate de preșcolari sub îndrumarea doamnelor educatoare de la grupă, prin realizarea  unor expoziții cu lucrări și acordarea premiilor pentru meritoșii artiști.

La concurs au participat cu lucrări grădinițe din Săcele,  Budila și orașul Brașov.

Lăsăm imaginile expozițiilor să ne poarte în această minunată lume a creației născută din micuțele mânuțe ale preșcolarilor:

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply