Home / Actual / Mergi maine la lacul Noua? Citeşte ce ai voie să faci şi ce nu!

Mergi maine la lacul Noua? Citeşte ce ai voie să faci şi ce nu!

Ce ai voie sa faci! 

Se va pescui doar de pe mal, iar un concurent va avea voie să folosească o singură lansetă.

După ce i-a invitat pe braşoveni să mergă, vineri dimineaţa, la pescuit de ştiucă pe lacul din Noua, administraţia lacului a anunţat şi care sunt regulile pe care trebuie să le respecte pescarii.

Astfel, vehiculele pot fi parcate doar în zonele special amenajate. De asemenea, un concurent poate folosi o singură lansetă în orice moment al concursului, dar poate avea un număr nelimitat de echipamente de rezervă.

Administratorii au mai anunţat că pescuitul este permis numai cu echipament de spinning sau baitcasting specializat, iar concurenţii pot folosi şi momeală vie. Fiecare concurent, se mai arată în regulament, trebuie să aibă minciog sau a grip propriu.

Participanţii la concurs pot pescui doar de pe mal, iar la semnalul de încheiere, toţi concurenţii trebuie să „pună undiţa jos”. În caz de vreme nefavorabilă, ce poate pune în pericol viaţa concurenţilor (furtună, vânt foarte puternic, descărcări electrice), administratorul lacului va opri desfăşurarea concursului, iar participantul este obligat să se conformeze.

Ce le este interzis concurenţilor!

„Este interzisă reţinerea şi sacrificarea capturilor ce nu fac parte din specia ţintă (ştiucă – n.r.)”, au anunţat administratorii lacului. De asemenea, prin regulament, este interzisă folosirea mai multor năluci în tandem (ţaparină, alabamă etc.), aruncarea în apă a oricărui tip de gunoaie, intervenţia asupra mediului (tăierea stufului sau a crengilor etc.) şi scăldatul în lac. Organizatorii concursului au mai anunţat că sunt interzise manifestările zgomotoase, muzica, strigătele şi limbajul obscen la adresa altor pescari. „Administraţia lacului este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă şi materială pentru orice formă de accidente, incidente şi urmări generate de consumul de alcool sau de neatenţia pescarului şi/sau insoţitorilor acestuia!”, au avertizat administratorii lacului.

conform bzb.ro

Stirea initială cu pescuitul la stiucă

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply