Home / Actual / Mecanicii Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei recondiționează biciclete la Săcele

Mecanicii Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei recondiționează biciclete la Săcele

Tabăra Meseriașilor – Țara lui Andrei, din cadrul inițiativei România Meseriașă, este un proiect de educație profesională și tehnică organizat de OMV Petrom, bazat pe ateliere de dezvoltare personală și profesională. 

În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, elevii învață noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, pregătirea în fața angajatorului, dar și responsabilitate civică. La atelierele practice, lucrează alături de profesioniști în domeniul specific meseriei lor. Toate acestea îi ajută pe elevi să fie mai pregătiți pentru piața muncii, la finalul studiilor.

Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, are loc la Bran (Tohanu Nou) în perioada 16 iulie – 2 septembrie. Participanții sunt 300 de elevi din școli profesionale și licee tehnologice care se pregătesc să devină meseriași în domenii diverse: petrol și gaze, ospitalier, mecanic, textil și electric.

Săptămâna aceasta se desfășoară Seria Mecanică, pentru care au fost selectați  60 de elevi din județul Buzău. În pregătirea acestei serii, a fost organizată campania #BicicletaMeseriasa, de colectare de biciclete din București (în principal) și din țară. Au fost peste 100 de donații de biciclete, oamenii s-au implicat, bucuroși că fac un bine de două ori: pentru tinerii meseriași care învață ceva concret și pentru copiii și tinerii care vor primi bicicletele recondiționate.

Astfel, sub coordonarea mentorului seriei, Gabi Onofrei (foto dreapta), cei 60 de elevi (52 băieți și 8 fete) vor recondiționa biciclete joi și vineri, în atelierul lui de la Săcele (Str. Avram Iancu 62).

Apoi, sâmbătă dimineața vor fi invitați în Tabără următorii posesori ai bicicletelor recondiționate în această primă fază – 27 de copii de la Casele de Tip Familial Lizuca, Patrocle și Buburuza din Complexul Tărlungeni – care le vor primi direct de la tinerii mecanici.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply