Home / Actual / Marți la Brasov are loc conferința cu tema “Consolidarea relației dintre reprezentanții politici și comunitate”

Marți la Brasov are loc conferința cu tema “Consolidarea relației dintre reprezentanții politici și comunitate”

Marți, 20 iunie 2017, orele 13.00 – 15.00, la Prefectură/Consiliul Județean Brașov (B-dul Eroilor nr 5 etaj 1, Brașov), sala 120 va avea loc conferința CONSOLIDAREA RELAȚIEI DINTRE REPREZENTANȚII POLITICI ȘI COMUNITATE.

Invitat: Joseph Amiri, afiliat prin Programul Fulbright al S.U.A. la Universitatea Transilvania din Brașov, pentru perioada octombrie 2016- iunie 2017. Ca profesionist în domeniul științelor sociale și politice, dl. Joseph Amiri beneficiază de o interesantă experiență internațională de lucru cu comunități locale, în Ecuador și Ucraina. A studiat două domenii academice, politică și istorie, absolvind în anul 2011 o prestigioasă universitate americană – University of Maryland, College Park, unde a avut șansa să fie îndrumat de un bun cunoscător al istoriei și societății românești, în persoana prof. univ. dr. Vladimir Tismăneanu (profesor titular la această universitate americană).

Invitatul nostru se va referi la aspecte esențiale legate de relația aleșilor locali cu comunitatea electorilor.

Evenimentul este adresat cu prioritate primarilor, viceprimarilor și consilierilor locali din localitățile județului Brașov. Conferința va oferi un cadru pentru un schimb de idei cu privire la reprezentarea politică și un schimb de experiență în privința lucrului cu comunitățile locale, printr-o analiză a reprezentării locale și o perspectivă comparativă S.U.A-România. Va fi asigurată traducere limba română-limba engleză.

Organizator: Asociația Grupul pentru Inițiativă Locală (GIL) CORONA, Brașov

Cei interesați să participe la acest eveniment sunt rugați să trimită un e-mail la adresa [email protected] menționând numele, localitatea, funcția/afilierea și coordonatele de contact. Persoană de contact: Angela Dobrescu, manager de proiect.

Ocuparea locurilor disponibile se va face în ordinea primirii mesajelor de exprimare a interesului de participare și a unei eventuale aplicării de criterii de proporționalitate: în funcție de gradul de ocupare a sălii de conferință, pentru fiecare localitate a județului Brașov, la această întâlnire vom putea limita numărul maxim de participanți la un procent de 15-20% din numărul total al consilierilor din consiliul local. Confirmările includerii pe lista participanților vor fi transmise prin e-mail.

Prezentarea realizată de invitatul american e urmată de o sesiune de discuții cu participanții, care va fi moderată de dr. Angela Dobrescu, sociolog, manager de proiecte în cadrul Grupului pentru Inițiativă Locală (GIL) CORONA, Brașov. Discuțiile vor include exemplificări de bune practici locale- selectate îndeosebi din domeniul politicilor culturale și referitoare la aplicarea legislației specifice finanțărilor de proiecte culturale din bugetul public al localităților.

Asociația non-guvernamentală care organizează evenimentul, Grupul pentru Inițiativă Locală (G.I.L.) CORONA, a fost înființată în anul 2000 și are ca principală activitate dezvoltarea comunitară prin diferite tipuri de proiecte sectoriale. Printre obiectivele sale principale se numără încurajarea unei comunicări eficiente între instituțiile publice, corpul aleșilor și cel al funcționarilor publici, pe de o parte, și comunitățile locale, pe de altă parte.

Asociația este recunoscută mai ales pentru proiectele pe care le implementează în domeniul cultural și în cel al educației și formării, proiecte concepute ca parte a unor strategii mai ample, de sprijinire a dezvoltării locale.

Eveniment realizat în parteneriat cu Comisia Fulbright România și Universitatea Transilvania Brașov, secția Studii Americane, Facultatea de Litere și cu colaborarea Consiliului Județean Brașov

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply