Home / Actual / Majoritatea PSD-ALDE din Parlament nu vrea noi creșe în România

Majoritatea PSD-ALDE din Parlament nu vrea noi creșe în România

Parlamentarii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE au respins miercuri propunerea legislativă prin care Guvernul ar fi obligat ca, începând din 2017, într-o perioadă de 4 ani, să finanţeze cu 175 milioane de euro, din fonduri bugetare, construcţia a 554 de creşe în toată ţara, scrie profit.ro.

Proiectul a fost respins miercuri şi de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional al Parlamentului, deşi fusese adoptat în iunie anul trecut de senatori.

Opoziţia a calificat atitudinea coaliţiei guevrnamentale drept una pur electorală, pentru că a susţinut anumite proiecte înainte de alegeri, iar acum, având propriul guvern, este nevoită să le respingă, argumentând neasigurarea surselor de finanţare în proiect.

De altfel, doar parlamentarii opoziţiei au fost cei care au votat în favoarea proiectului.   Parlamentarii PSD şi din fostul UNPR au iniţiat şi susţinut în legislatura trecută propunerea legislativă prin care creşele ar fi trebuit construite în fiecare localitate cu peste 10.000 de locuitori, preţul unei singure creşe fiind estimat la 1,4 milioane lei.

Majoritatea senatorilor şi deputaţilor PSD susţineau, în proiectul de lege, derularea Programului Naţional “Creşe pentru Copiii României”, argumentând că locurile în creşe şi grădiniţe sunt insuficiente, iar părinţii care doresc să revină în câmpul muncii după concediul legal de creştere a copilului sunt nevoiţi să apeleze la serviciile neprofesionalizate şi nefiscalizate furnizate de bone sau la creşe particulare mai scumpe.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply