Home / Actual / Mai este un singur pas până la Săcele, stațiune turistică de interes local

Mai este un singur pas până la Săcele, stațiune turistică de interes local

Vineri, 2 octombrie, a fost publicat Proiectul de Hotărâre al Ministerului Economiei prin care se propune atestarea a 12 localități ca stațiuni turistice de interes local și a unei localități ca stațiune turistică de interes național.

Printre acestea si Municipiul Sacele!

După adoptarea acestui proiect, România va avea 52 de stațiuni turistice de interes național și 87 de stațiuni turistice de interes local.

Pe scurt,  proiect de act normativ propune aprobarea atestării ca statiuni turistice de interes national, respectiv local, a urmatoarelor localitati sau parti din localitati:

1. interes national: Ocna Sugatag, judetul Maramures;

2. interes local: Anina, judetul Caras-Severin; Bors, judetul Bihor; Cavnic, judetul Maramures; Dorna Arini, judetul Suceava; Ghioroc, judetul Arad; Gura Siriului, judetul Buzau; Sadova, judetul Suceava; Săcele, judetul Brasov; Sannicolau Mare, judetul Timis; Sighetul Marmatiei, judetul Maramures; Stei, judetul Bihor; Tulucesti, judetul Galati; Vatra Moldovitei, judetul Suceava.

Pe termen mediu și lung, decizia va crea un impact pozitiv în sensul că localitățile atestate vor putea fi promovate ca statiuni turistice de interes national sau local, dupa caz, si vor avea șanse mai mari in atragerea de finantari nerambursabile, in conditiile in care unele programe de finantare impun existenta atestarii ca statiune turistica.

Probabil aceasta a fost miza reală a demersului săcelean, una de înțeles în condițiile în care este nevoie de bai pentru investitiile in zona de infrastructura turistica si edilitara.

Eventualele proiecte de dezvoltare a turismului in localitatile atestate statiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economica si cresterea calitatii vietii pentru rezidentii acestor zone.

Primăria Municipiului Săcele scoate la concurs jobul de Arhivar – compartimentul ArhivĂ

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia