Home / Actual / „Lupul își schimbă părul, dar năravul ba!”. La Săcele, afacerile pe bani publici dintre Virgil Popa și clientela sa continuă nestingherite.

„Lupul își schimbă părul, dar năravul ba!”. La Săcele, afacerile pe bani publici dintre Virgil Popa și clientela sa continuă nestingherite.

S-a schimbat doar firma, nu și beneficiarul de facto.

Devenit celebru printre săceleni pentru relațiile de afaceri pe bani publici pe care le girează, Virgil Popa nu se dezminte.

După ce a declarat că NU îl cunoaște pe omul de afaceri Paris Mireț, deși presa de investigații a făcut publice toate conexiunile dintre firmele controlate de Mireț și primarul Virgil Popa, (CLICK AICI pentru detalii picante), edilul din Săcele continuă să-i atribuie afaceristului, în mod direct, diverse contracte.

În ultimul an, respectând cu sfințenie proverbul „Lupul își schimbă părul, dar năravul ba!”, la Săcele s-a schimbat firma beneficiară, dar nu și omul din umbra acestor SRL-uri.

237.000 lei doar in 2018

Așa cum a fost deconspirat de presa județeană, Paris Miret, colaboratorul fidel al lui Virgil Popa, se află în spatele firmei FOR NICE EVENTS SRL, vechea beneficiară, S.C. BALROOM PARIS SRL, fiind abandonată.

Astfel, pe parcursul anului 2018, S.C. For Nice Events SRL a primit prin atribuire directă nu mai puțin de 237.000 lei (doua miliarde, trei sute și sapte zeci de milioane lei vechi) pentru organizarea a 9 evenimente la Săcele. 

„Sântilia 2018” a fost cea mai costisitoare, respectiv 128.000 lei, sumă la care se adaugă încă 22.000 lei pentru un seminar care l-a avut ca subiect pe George Moroianu, eveniment organizat în vinerea premergătoare sărbătorii „Sântilia 2018”.

De altfel, „Sântilia 2018” a fost o sărbătoare mai scumpă cu aproape 25% comparativ cu evenimentul similar organizat în 2017.

În concluzie, afaceristul Paris Mireț a acaparat, prin intermediul S.C. For Nice Events SRL, toate evenimentele culturale din Săcele, de la aprinderea luminițelor de sărbători și manifestările organizate de 1 Iunie, până la evenimentele dedicate pensionarilor.

Iată întrega listă a evenimentelor, dar și sumele alocate din bugetul local la care cotizează săcelenii:

(Analiză) Managementul fără viziune al primăriei Săcele duce la o situație penibilă în cazul taxei de salubritate

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia