Home / Actual / Luptă pentru trofeu! CS Rugby Săcele, în careul de ași ai categoriei U17

Luptă pentru trofeu! CS Rugby Săcele, în careul de ași ai categoriei U17

Joi 21 aprilie 2022 au avut loc barajele pentru calificarea in semifinalele Campionatului National la categoria U17.

Dupa ce a pierdut meciul de acasa cu LPS Suceava, echipa saceleana a fost nevoita sa se deplaseze la Navodari pentru a intalni puternica formatie constanteana Victoria Cumpana.

Echipa gazda era cotata ca mare favorita, insa acest lucru a ambitionat si mai mult jucatorii nostri.

Prima repriza a inceput cu atacuri furtunoase ale constantenilor ,oprite insa de fiecare data de baietii nostri. Fiecare reusita aducea o mai mare incredere in echipa noastra.

Astfel dupa ce am facut fata cu brio unui pachet de inaintare foarte masiv al adversarilor , la primul atac in terenul advers, am beneficiat de o lovitura de pedeapsa, transformata in 3 p de catre uvertura noastra Solcan Tudor.

Meciul a continuat in acelasi scenariu ca pana atunci ,noi reusind inca o lovitura de pedeapsă, ducand scorul la 6-0. Au urmat apoi din nou atacuri puternice ale gazdelor, care pana la urma au reusit sa treaca in avantaj dupa ce echipa noastra a fost penalizata cu un eseu de penalizare, in urma unui placaj periculos in faza de finalizare.

Scorul de 7-6 pentru gazde ne-a facut sa jucam insa din ce in ce mai bine, finalul primei reprize gasindu-ne in terenul advers. Actiunile din ce in ce mai reusite ale jucatorilor nostri au avut rezultat si pe tabela de marcaj printr-o noua transformare a unei lovituri de pedeapsă, scorul primei reprize fiind favorabil jucatorilor nostri 9-7.

A doua repriza a inceput cu echipa noastra in ofensiva, iar increderea ca puteam produce surpriza a inceput sa prinda din ce in ce mai multa putere in randul echipei noastre.

Gazdele au inceput sa cedeze fizic si sa fie din ce in ce mai nervoase, lucru care a dus si la primirea unui cartonas galben in urma unei fapte de indisciplina a unui jucator constantean. Astfel, beneficiind de un om in plus am reusit primul eseu al nostru prin Gandac Cristian si scorul a devenit 14-7 pentru noi.

Au urmat atacuri furibunde ale jucatorilor constanteni ,carora jucatorii nostri le-au raspuns cu o apare de fier -“pe aici nu se trece”!

Am reusit sa nu luam puncte, desi jocul s-a desfasurat mai bine de 5 minute la 5 m de terenul nostru de tinta, moment in care eram si cu un jucator mai putin, aripa noastra Antofe Paul primind in cartonas galben si fiind eliminat sapte minute.

Dupa ce am scapat de presiune, am reusit cea mai frumoasa faza a meciului, si dupa o actiune colectiva de 60 m, Proca Tudor a reusit sa culce pentru a doua oara balonul in terenul de tinta al gazdelor, iar transformarea eseului sa fie adusa de Socan Tudor.

Pana la final, jocul a fost echilibrat, iar fluierul final al centralului a adus o victorie superba a echipei noastre cu 21-7.

Am demonstrat inca o data ca desi nu plecam ca favoriti si jucam in deplasare, putem fi o echipa foarte periculoasa si putem produce oricand o surpriza!

Aceasta victorie a adus calificarea baietilor nostri in careul de asi al competitiei unde ne vom bate pentru o medalie nationala.

Urmeaza un meci si mai dificil si anume:semifinala care o vom disputa duminica 1 mai in deplasare la vechea noastra cunostinta CSS Barlad. Reamintim ca in grupa de calificare am pierdut ambele partide cu echipa din Barlad (8-12  pe tern propriu si 5-26 in deplasare), dar acest lucru ne ambitioneaza si mai tare.

Pentru saceleni au evoluat: Savescu Raul, Cranganu Catalin, Proca Tudor, Cretu Darius, Pajor Alexandru, Palade Teodor, Pomirleanu Razvan, Nica Leonard (cpt.), Gandac Cristian, Solcan Tudor, Antofe Paul, Oprisor Andrei, Milea Denis, Abraham Matias, Carcota Iulian, Stancu Vlad, Ionita Darius, Abraham David, Mihaica Paul, Stefanita Gabriel, Dragos Eric.

Antrenori: Dragos Adrian, Solcan Gabriel, Butnaru Daniel, Duta Emilian.

Au marcat: Solcan Tudor -11 p ( 3-LP ,1-transformare ), Gandac Cristian -5 p(1-eseu) ,Proca Tudor -5p (1 eseu).

Felicitari baieti si multumim tuturor care au fost alaturi de noi si ne-au sprijinit! Este si victoria lor pentru ca au crezut in noi si nu i-am dezamagit! Acest rezultat ne aduce garantat o finala (Mare sau Mica) pentru medalii, finale ce se vor disputa pe 8 mai pe Stadionul  National Arcul de Triumf din Bucuresti.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia