Home / Actual / Lucrarea „Martiri şi mărturie creştină în temniţele comuniste din România” a Părintelui Dumitru Bogdan Bădiţă a fost lansată

Lucrarea „Martiri şi mărturie creştină în temniţele comuniste din România” a Părintelui Dumitru Bogdan Bădiţă a fost lansată

La Biserica „Sfântul Nicolae” din Şcheii Braşovului a fost lansat un volum despre martirii temniţelor comuniste.

Lucrarea este intitulată „Martiri şi mărturie creştină în temniţele comuniste din România” şi este semnată de Părintele Dumitru Bogdan Bădiţă, slujitor la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Săcele-Satulung III.

Invitaţi la eveniment au fost Academicianul Georgeta Filitti, membră a Academiei Române, şi Ciprian Olinici, Secretarul de Stat pentru Culte.

În deschidere, a  cântat Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale şi Corul familiilor preoţeşti din Braşov.

„Lucrarea, redactată sub atenta îndrumare a Pr. Prof. Univ. Dr. Habil. Ioan Moldoveanu, de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București, reprezintă rodul cercetării doctorale de patru ani a preotului Dumitru-Bogdan Bădiță. Experiența jurnalistică a autorului realizată în cadrul Televiziunii Trinitas a Patriarhiei Române este dovedită prin epuizarea surselor editate referitoare la subiectul ales. Totuși, abundența literaturii și a surselor referitoare la anii de martiriu din temnițele comuniste a făcut ca cercetarea să se concentreze mai cu seamă asupra unor personalități remarcabile: preotul Ioan Lupaș, Nicolae Tomaziu și Aspazia Oțel Petrescu”.

„Complexă prin însăși întinderea ei pe aproximativ 550 de pagini, lucrarea pe care Editura Andreiana a o oferă publicului cititor cuprinde, după partea introductivă, cinci părți principale, care tratează pe rând: comunismul în România, locurile de detenție din această perioadă, problematica exterminării făuritorilor Marii Uniri, evidențierea celor trei personalități alese în lumina dosarelor C.N.S.A.S., iar în ultima parte, ca o încununare, înțelegerea transformării interioare a deținuților, care s-a petrecut în perioada comunismului, deci modul în care creștinismul a răspuns persecuției acestui regim totalitar”, se menţionează în prezentarea volumului de pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia