Home / Actual / Locuitorii de pe Morii nu cedează: ”Sperăm că nu veți mai batjocori locuitorii zonei, prin răspunsuri de genul “acum că aţi aflat … nu mai aveţi ce face”

Locuitorii de pe Morii nu cedează: ”Sperăm că nu veți mai batjocori locuitorii zonei, prin răspunsuri de genul “acum că aţi aflat … nu mai aveţi ce face”

Câțiva locuitori din zona superioară a străzii Morii, mai precis cei din vecinătatea propunerii unui PUZ ”Construire pensiune din fonduri europene” (în fapt PUZ strada Morii, f.n.), solicită reluarea procedurii de consultare a publicului și se opun adoptării acestui proiect, pentru o serie de motive.

Aceștia acuză o dublă viciere, una referitoare la procesul de consultare publică și alta, mai gravă, referitoare la întreg procesul premergător aprobării acestui PUZ cauzată de omiterea în actele cauzei a functionalităților zonelor învecinate.

În loc să-i invite la dialog, administrația pesedisto-gilistă i-a jignit!

Pe propriul site local de propagandă politică pesediștii i-au numit pe acești oameni ilegaliști și mafie imobiliară.

Oameni de bine din comunitate, avocați, ingineri, economiști, plătitori de taxe și impozite … toți aruncați în malaxorul administrației pesedisto-giliste au fost jigniți și calomniați de cei ce ar trebui să îi servească.

Iată că locuitorii de pe Morii nu cedează în fața hărțuirilor și a intimidărilor pesediste și spre lauda lor continuă demersul de a obține o informare corectă și o dezbatere publică reală!

Vă redăm mai jos adresa lor către autoritățile săcelene:

Către:

–     Primarul Municipiului Sácele

–     Secretarul Municipiului Sácele

–     Arhitectul şef al Municipiului Sácele Responsabil consultarea publicului

► Spre ştiinţă: Consiliul Local al Municipiului Sácele

  • Referitor la

(1)   PUZ “Construire pensiune din fonduri europene”, în fapt PUZ strada Morii, f.n.

(2)   Petiţia înregistrată la dvs. sub nr. nr. 38107/11.05.2020

(3)   cererea de informaţii publice nr. 40020/25.05.2020

Subsemnatul [nume, prenume, adresa]

întrucât:

(a) în data de 04 iunie 2020, în jurul orelor 16.00, s-a îndeplinit finalmente obligaţia legală de informare efectivă a locuitorilor zonei, prin montarea panoului vizibil din strada Morii;

(b) Aşa cum menţionaţi în comunicarea publică, realizată de dvs. pe site-ul propriu, precum şi pe pagina de Facebook ce vă aparţine, ambele din data de 15.05.2020 “într-adevâr panoul nu este orientat spre strada Morii, lucru care a fost transmis către proprietar să fie remediat”.

(c)  Observând remediarea, respectiv observând îndeplinită obligaţia legală de informare, cu data de 04 iunie 2020, ora 16.00;

(d) Văzând faptul că cele înscrise în panou cuprind o eroare materială, în sensul că publicul este invitat să participe la o dezbatere publică, încheiată anterior aducerii la cunoştinţa publică a acestei posibilităţi:

Vă solicităm următoarele:

Să ne comunicaţi data actuală şi evident ulterioară îndepliniri obligaţiei legală de informare prin afişaj (04.06.2020), la care va avea loc dezbaterea publică, respectiv data până la care publicul este invitat sâ transmită observaţii.

În răspunsul dvs., plecăm de la premisa faptului că, solicitarea dvs. de remediere, materializată cu afişarea legală a acelui panou are si o finalitate, respectiv această afişare în sfârşit legală, nu este doar în scopul de a batjocori locuitorii zonei, prin răspunsuri de genul “acum că aţi aflat … nu mai aveţi ce face” sau răspunsuri diferite semantic dar cu aceleaşi consecinţe.

În concret, singura finalitate pe care cu bună credinţă, o autoritate publică o poate avea în vedere, o reprezintă o consecinţă viitoare a acţiunilor acesteia/un efect al acţiunilor acesteia (orice act se interpretează în sensul în care produce efecte, nu în sensul în care nu produce nici un efect), iar în cazul în care nu va exista nici un efect al actelor de remediere, singurul efect rămas dar nemenţionat de legiuitor, este acela de a transmite în clar cetăţenilor/proprietarilor/locuitorilor din zonă, mesajul mai sus menţionat şi pe care sperăm că îl veţi evita.

Jignirea adusă de PSD Săcele unor locuitori de pe Morii nu rămâne fără răspuns: ”Vă somez să retractați afirmațiile defăimatoare”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia