Home / Actual / La ZOO Brasov vor putea fi admirate în curând focile, leii de mare și pinguinii

La ZOO Brasov vor putea fi admirate în curând focile, leii de mare și pinguinii

Lucrările la adăpostul pentru pinguini, foci şi lei de mare au fost finalizate, iar în această perioadă se realizează pre-recepţia.

Aceasta este realizată cu ajutorul unor specialişti europeni, care vor prezenta o serie de recomandări, unele ce ţin de noi, unele ce ţin de constructor. Ei verifică toate amenajările şi dotările, de la uşi la echipamentele de filtrare a apei. După ce se va încheia această etapă, inclusiv aplicarea măsurilor propuse de specialişti, va urma recepţia finală, iar din acel moment poate începe transportul leilor de mare şi a focilor, lucru care sper să se întâmple în cursul lunii septembrie”, a declarat directorul Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru pentru bzb.ro

Acesta a menţionat că adăpostul pentru foci şi pinguini este o „adevărată uzină”, pentru asigurarea condiţiilor optime pentru animale fiind nevoie de o serie de echipamente.

De exemplu, pentru purificarea apei folosim inclusiv un sistem bazat pe ozon. Este o procedură mult mai eficientă şi mai rapidă decât clorinarea. De asemenea, sunt numeroase alte echipamente extrem de sofisticate.

Patru lei, două foci si 10 perechi de pinguini

Conform explicaţiilor directorului Grădinii Zoologice, la Braşov vor ajunge patru lei de mare, de vârste diferite. Aceştia vor fii aduşi din Germania, Olanda şi Irlanda.

În ceea ce priveşte focile, la Braşov vor ajunge două femele. „Vor împărţi acelaşi spaţiu, aşa cum se întâmplă şi în mediul natural”, a continuat Alin Pînzaru.

În ceea ce priveşte pinguinii, la Zoo Braşov vor fi aduse 10 perechi, însă nu au fost stabilite grădinile zoologice care le vor dona.

Pentru cele 10 perechi au fost amenajate 15 cuiburi, asta pentru ca în momentul în care se vor muta „în casa nouă” să aibă posibilitatea de a alege. „Cred că şi pinguinii vor ajunge anul acesta la Braşov”, a mai spus directorul de la Zoo Braşov. sursa bzb.ro

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia