Home / Actual / La Săcele, PSD și UDMR o pun de “una mică, pe la spate”

La Săcele, PSD și UDMR o pun de “una mică, pe la spate”

Am glumit! PSD și UDMR nu o pun de “una mică, pe la spate”, ci o fac chiar în văzul întregii comunități.

Vă anunțam încă de săptămâna trecută de faptul că viceprimarul Sorin Gâdea este “pedepsit” cu o promovare pe care nu și-o dorea foarte tare.

Acesta a fost nevoit să dea concurs pentru postul de administrator public, urmând să renunțe la funcția de viceprimar, dar și la orice pretenție pentru o carieră politică în continuare. Citiți detalile AICI!

Postul de vice rămâne vacant! Se pregatește UDMR-ul?

Virgil Popa a revenit la sentimente mai bune față de UDMR. Dar nu din dragoste sinceră, ci din pură necesitate electorală.

După câțiva ani de “cel mai antimaghiar” mandat al administrației săcelene de după revoluție până acum, după cum se exprima chiar un membru marcant al UDMR Săcele, iată că edilului șef săcelean îi este necesară o alianță locală PSD-UDMR. 

Acesteia i se adaugă și ALDE și grupul politic ecologist și gata majoritatea locală atât de dragă lui Virgil Popa.

Manevra politică este un pic mai complicată

Prima dată postul de viceprimar trebuie vacantat, iar din acest motiv Sorin Gâdea a fost nevoit să dea concurs pentru a deveni administrator public.

Surse apropiate acestuia spun că Gâdea nu a fost încântat de ideea de a nu mai fi viceprimar, dar nu a avut de ales. 

Pasul următor este oficilizarea lui Sorin Gadea ca city-manager și demisia acestuia din postul de viceprimar, din postura de consilier local (incompatibilă cu cea de city-manager) și din orice funcție de conducere în cadrul PSD Săcele. 

Mai simplu spus, din punct de vedere politic Sorin Gâdea devine o mână moartă!

Ultimul pas, dar și cel mai simplu în viziunea PSD-UDMR, este nominalizarea lui Gellert Geczi pentru postul de viceprimar și votarea acestuia dupa o înțelegere prealabilă.

“Acesta este dezideratul nostru politic la nivel local”, spune liderul UDMR

Am discutat amical pe subiect cu Gellert Geczi, întrebându-l dacă există contacte și înțelegeri între PSD și UDMR la Săcele. Acesta a răspuns că discuții au mai fost, însă nu și în ultima perioadă, personal acesta fiind mai procupat de alegerile interne din UDMR, organizatia Săcele urmând a-și stabili un nou președinte. 

Totuși Gellert Geczi a confirmat într-un fel interesul față de funcție, menționând că postul de viceprimar la Săcele este un deziderat politic la nivel local al organizației UDMR și al etniei maghiare.

Va continua!

foto cover articol fotomontaj Saceleanul.ro

Ne conduc idioți! Virginel de la PSD, enterocolita și SMURD-ul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia