Home / Actual / La noapte revenim la ora de vară

La noapte revenim la ora de vară

Ceasurile vor fi date înainte la ora 3 în noaptea de sâmbătă spre duminică astfel încât aceasta va deveni ora 4. Practic, în ziua de 29 martie va dispărea intervalul orar 3-4 A.M.

Trecerea la ora de vară în România se face în fiecare an în ultima sâmbătă a lunii martie.

Diferenţele orare dintre diverse ţări europene se vor păstra pentru că România trece la ora de vară simultan cu celelate ţări europene cu excepţia Islandei.

Sistemul are ca scop folosirea luminii Soarelui pe o perioadă cât mai lungă din zi. În lunile de vară, ora este dată înainte pentru ca principalele activități umane să se desfășoare cât mai mult posibil pe lumină naturală; în acest fel se economisește energia electrică necesară iluminatului.

Ora de vară a fost prima dată adusă în discuție în anul 1895, în Noua Zeelendă. Cel care a venit cu această idee a fost entomologul George Vernon Hudson.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. În anul 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată, ea fiind reintrodusă începând cu 1979.

Dezinfecția primăriei nu se face și în scările de bloc

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia