Home / Actual / Justiția a decis, dar dezvoltatorul construiește, primarul veghează, iar autoritățile par nepăsătoare

Justiția a decis, dar dezvoltatorul construiește, primarul veghează, iar autoritățile par nepăsătoare

Cazul blocurilor ”turistice” din Camping Dârste continuă să creeze intrigă și nedumerire.

Asta deorece justiția a decis să suspende autorizația de construire a acestor imobile colective, dar investitorul continuă nestingherit lucrările.

Totul sub supravegherea amabilă și protectivă a primarului Virgil Popa, cel care prin intermediul Poliției Locale trebuia să aibă grijă ca legea să fie aplicată, iar lucrările acolo oprite.

De ce nu face Virgil Popa asta? Poate relația sa cu investitorul basarabean Roman Grițcan de la GR Montana Invest să fie cheia? Și daca dă, pot afla autoritățile competente cât a costat oare această ”amabilitate” a primarului față de niște contrucții ridicate (spune justiția) fără autorizație?

De ce deși PUG-ul impune autorizarea numai in baza de PUZ sau PUD, autorizația a fost emisă fără aceste cerințe??

Autorizația de construire emisă de Primaria Sacele în favoarea GR Montana Invest SRL a fost suspendată în mod definitiv

Avocata locuitorilor din zonă ce au contestat autorizația spune că ”am câștigat și in calea de atac a recursului, iar autorizația de construire emisă de Primaria Sacele in favoarea GR Montana Invest SRL a fost suspendată in mod definitiv, fiind constata aparenta de nelegalitate a acesteia. Pana la soluționarea dosarului de fond, lucrările trebuie sa înceteze, dar cel mai probabil nu o vor face, astfel ca in cadrul dosarului penal se vor cerceta aceste fapte”

In privința dosarului de fond, acesta a fost transmis spre competență soluționare Tribunalului Harghita față de o excepție de procedură invocată de Primăria Săcele.

Nu este vorba de strămutare, spune avocat Iulia Kuti Muller, ”ci de o competență facultativă reglementată de legiuitor. Aceasta chestiune este legală și nu o dezbat, urmând sa ne judecam la Tribunalul Harghita și va rog sa adunați sumele necesare in vederea susținerii costurilor dosarului”

Blocuri turistice construite fără PUD, fără PUZ!

”La data de 16 octombrie 2017 Primăria Săcele iniția procedura de modificare PUZ denumit Apa Rece. Acest PUZ Modificator Apa Rece ar fi trebuit să cuprindă și zona Camping Dârste.

Cel puțin așa era firesc, fiind în aceeași zonă, iar prin elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) trebuie să se ocrotească interesul colectivității.

Însă nu s-a întâmplat așa.

Primaria Săcele scoate în mod intentionat(??) din reglementare zona Camping Dârste, în scopul de a permite unui investitor să își elaboreze propriile reglementări în zona vizată.

Apare în peisaj ”basarabeanul”

Prin contractul de vânzare cumparare autentificat sub nr. 736/13.04.2017, domnul Gritcan Roman (denumit de localnici “Basarabeanul”) cumpara Campingul Darste, o proprietate in suprafata aproximativa de 36.000 mp (3,6 ha).

La data de 7 septembrie 2018 acest imobil este înstrăinat de persoana fizică Gritcan Roman societății GR Montana SRL, societate în care acesta este asociat si pe amplasamenul din Camping Darste se demareaza de catre investitor o procedura de Elaborare a unui nou PUZ pentru zona Camping Darste , unde se reglementeaza noi indici tehnici POT si CUT (4,5) si implicit modificarea regimului de inaltime, pana la P+11.

Totul EXACT în aceasta zona aflată între case cu regim de înălțime P+M, zona lăsată pe dinafară de proiectul PUZ modificator inițiat de Primăria Săcele.

Datorită opozițiilor cetățenilor din cartierul Bunloc și ca urmare a dezbaterii publice ce a avut loc în noiembrie 2018, proiectul de modificare PUZ initiat de GR Montana SRL este oprit.

Oprită fiind procedura de modificare PUZ, investitorul GR Montana Invest SRL formulează 2 cereri de eliberare cetificat urbanism în scopul construirii de două “vile turistice” iar Primăria Săcele eliberează 2 astfel de certificate nr. 685/11.12.2019 si nr. 683/11.12.2019.

La data de 18 februarie 2020 Primăria Săcele eliberează și autorizația de construire nr. 15/18.02.2020, prin care autorizează edificarea a două vile turistice în regim de înălțime P+2E+M, ce au în compunere 38 apartamente, respectiv 19 apartamente/vilă.”

Dar nu este vorba doar de 2 (două) astfel de construcții și nu sunt nici turistice.

Este vorbe de cel putin 12 si deja au fost scoase la mezat de catre agentii imobiliari!

R.Elastec Ro (RET) angajează Operatori pentru Producție și Controlori Calitate

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia