Home / Actual / Județul Brașov are primul muzeu românesc dedicat sportului și turismului montan.

Județul Brașov are primul muzeu românesc dedicat sportului și turismului montan.

Județul Brașov are primul muzeu românesc dedicat sportului și turismului montan.

Olimpia, Muzeul Sportului și al Turismului Montan este o investiție deosebită, care a fost inaugurată astăzi cu mare emoție în municipiul Brașov, un moment istoric pentru comunitatea sportivă și pentru toți iubitorii de turism montan din România.

La eveniment au participat Adrian-Ioan Veștea, Ministrul Dezvoltării, Mihai Covaliu – Presedintele COSR, Puiu Gaspar – Secretar General al Federatiei Romane de Schi si Biatlon, precum si alte personalitati si entuziasti ai sportului montan.

Olimpia este, de altfel, primul muzeu din România dedicat istoriei sportive, unul ce găzduieste o colecție impresionantă de artefacte, echipamente sportive, medalii și trofee, fotografii și documente, care ilustrează evoluția sportului și a turismului montan cu legături brașovene.

Proiectul, demarat efectiv în anul 2020, a fost unul dintre cele 9 proiecte câștigătoare ale apelului național privind “Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate”, din cadrul Programului RO-CULTURA.

Alocarile bugetare ale Consiliului Judetean Brasov special destinate realizarii proiectului Olimpia – Muzeul Sportului si Tursimului Montan, au totalizat 3.771.600 lei.

spune Ciprian Sterpu, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov

Inaugurarea muzeului a fost posibilă datorită sprijinului financiar și logistic al Consiliului Județean Brașov, institutie publica ce promovează sportul și turismul montan și a susținut cu entuziasm realizarea acestui proiect.

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia