Home / Actual / Investitii “verzi” la Electroprecizia

Investitii “verzi” la Electroprecizia

electropreciziaCompania Electroprecizia Electrical Motors, parte din grupul de firme Electroprecizia Săcele, va investi 1,477 milioane de euro în achiziția de utilaje. Parte din sumă – 550.000 de euro – va fi susținută de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul domeniului de finanţare Inovare în Industria Verde – România.

Proiectul „Motoare de eficiență prin tehnologie verde” va fi implementat în următoarele 12 luni, obiectivul general al proeictului fiind realizarea unui proces de producție modern si ecologic, pentru realizarea componentelor exterioare ale motoarelor electrice (carcase, scuturi, cutii bornă, etc.), prin tehnologia de turnare sub presiune a aliajelor de aluminiu.
În cadrul proiectului vor fi achiziţionate trei celule de turnare sub presiune complet echipate și automatizate, dotate cu echipamentele auxiliare privind protecţia mediului înconjurător şi a mediului de lucru, două sisteme de sablare, precum și un set de de scule – cochilie de turnare.

Investiția are ca scop îmbunătățirea condițiilor de mediu din procesul tehnologic de realizare a reperelor turnate, prin reducerea consumurilor energetice, de materii prime și a nivelului de poluare. Astfel, prin această investiţie se vor îmbunătăți considerabil condițiile de lucru și se vor crea cel puțin 11 locuri de muncă ecologice.

Platforma Industrială Electroprecizia este în curs de autorizare în vederea transformării în Parc Industrial Tehnologic și de Producție. În cadrul parcului activează un număr de 11 firme, asigurând un grad de ocupare de 50%.
Electroprecizia are o structură organizațională de tip holding, formată din 9 societăți comerciale independente juridic, care prestează activități de producție și servicii (motoare electrice, scule, lucrări electrice, echipament electric auto, transport, turnare neferoase, prelucrări mecanice). Este cea mai mare societate privată din Săcele, cu afaceri de 110 milioane de l.ei, din care 70% reprezintă export.

sursa: bizbrasov.ro

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply