Home / Actual / Intervenție a Salvamont Săcele pe drumul spre Canionul 7 Scări
Imagini arhiva Salvamont Sacele

Intervenție a Salvamont Săcele pe drumul spre Canionul 7 Scări

Probleme pentru o persoană de 62 de ani care s-a ales cu o fractură la picior în timp ce se afla într-o drumeție în zona Canionului 7 Scări.

Acesteia i s-a acordat primul ajutor și a fost coborâtă până în Dîmbu Morii, unde a fost preluată de ambulanța SMURD.

Salvamontiștii săceleni avertizează că în partea inferioară a masivului Piatra Mare, în urma căldurii sunt zone cu multă gheață care necesită atenție sporită, iar în partea superioară a muntelui sunt încă tot condiții de iarnă, iar echipamentul trebuie adaptat acestora.

Sâmbătă (n.r. 20 februarie) a fost o zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară.

Aceștia au fost solicitați să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente, recordul negativ, de pana acum al acestei ierni.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 126 apeluri de urgență, prin care se solicita intervenția salvatorilor.

La toate acestea se adaugă și 52 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre starea pârtiilor din domeniile schiabile.

De luni, Primăria Săcele pornește războiul cu ”rablele” abandonate pe domeniul public

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia