Home / Actual / În tăcere, ca să nu afle părinții! Primăria Săcele a renunțat la construcția creșei din Electroprecizia

În tăcere, ca să nu afle părinții! Primăria Săcele a renunțat la construcția creșei din Electroprecizia

Pe 5 martie 2018, o știre apărea în presa locală pesedistă.

Cu caracter triumfal, săcelenii erau atunci anunțați că nu vom avea doar o creșă la Săcele, ci chiar două.

Una dintre aceste creșe trebuia construită în Cartierul Electroprecizia și urma să aibă ca sursă de finanțare fondurile europene ce urmau a fi accesate prin Grupul de Acțiune Locală Gârcini.

Informația avea să fie reluată 2018, 2019 și refolosită în 2020, un an electoral în care Virgil Popa avea nevoie de voturile părinților din municipiul nostru.

De fapt, totul a fost o mare minciună, desconspirată chiar de documentele plimbate între Primăria Săcele și GAL Gârcini, adica între primarul Virgil Popa și colega lui de partid, șefă a GAL-ului, Teonia Voicescu.

Motivul eșecului: Primăria nu a fost în stare să realizeze în timp util studiul de fezabilitate

Primăria Săcele renunță la proiectul de construcţie a unei creşe care să deservească familiile din teritoriul Strategiei de Dezvoltare Locală a GAL Gârcini.

Măsura era menită să sprijine tinerele familii aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din teritoriul SDL, adica această creșă odată realizată ar fi fost folosită cu PRIORITATE de locuitorii din Gârcini.

Dar nici aceasta importantă informație nu a fost transmisă săcelenilor de administrația PSD, de frica de a nu pierde voturi și susținere.

Printr-un document oficial, Virgil Popa își recunoaste incompetența administrativă, deoarece Primăria condusă de acesta nu a reuşit să realizeze studiul de fezabilitate pe amplasamentul iniţial vizat pentru creșă.

Penibilul administrativ a continuat și după acest rateu

S-a trecut la planul B, a fost identificat un nou amplasament pentru realizarea investiţiei, mai precis un teren situat în intravilanul Municipiului Săcele, în cartierul Electroprecizia.

Dar terenul menţionat se afla în imediata vecinătate a Zonei Funcţionale din SDL (GAL Gârcini), iar pe acesta nu se acceptă finanţarea, în afara teritoriului.

Finalul este trist si mincinos!

Virgil Popa nu a putut identifica un nou amplasament și în aceste condiţii, Primăria Municipiului Săcele a venit cu propunerea de modificare a strategiei prin înlocuirea construcției creșei.

O promisune făcută în 2016, reluată în 2018, 2019 și 2020 … se dovedește a fi o mare minciună a primarului pesedist.

Părinții săceleni ar merita niște scuze publice, nu credeți?

Săcelenii l-au condus pe ultimul drum pe fostul primar Vasile Lața

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia