Home / Actual / În plină pandemie COVID-19, Primăria Săcele îi înghesuie pe săceleni spre ”biroul de relații cu publicul” de la CIBIN SRL

În plină pandemie COVID-19, Primăria Săcele îi înghesuie pe săceleni spre ”biroul de relații cu publicul” de la CIBIN SRL

După 5 ani de stat degeaba, administratorii pesediști ai urbei noastre s-au gândit să îi pună pe săceleni pe drumuri în plină pandemie COVID-19.

Altfel nu se explică ploaia de notificări primite de locuitori, o formă elegantă de somație, în care adresanții sunt puși să declare ce număr de persoane locuiesc de facto la o anumită adresă de domiciliu.

Redăm texul mai jos: ‘’Avem rugamintea de a va prezenta la sediul operatorului de salubritate desemnat, S.C. CIBIN S.R.L., din Săcele, str. Bolnoc, telefon 0268/272115, biroul de relaţii cu clienţii, de luni până vineri între orele 9.00 – 14.00 pentru remedierea acestei situaţii, până ceI târziu la data de 31 Martie 2021. După această dată, pentru persoanele care nu se vor conforma, vor fi aplicate amenzi contravenţionale’’

Amenda este între 2000-2500 de lei

Cum în foarte multe cazuri ce scria în notificare nu se potrivea cu realitatea din teren, săcelenii au luat cu asalt atât birourile din primărie, cât și pe cele de la CIBIN SRL, prestatorul de servicii de salubritate.

Înghesuiala, haosul și nelămurirea creată în plină pandemie COVID-19, când municipiul Săcele se află la o incidență record a ultimelor zile (5.09 la mie – miercuri) ridică un mare semn de întrebare legat de grija pe care mai marii municipiului le-o poartă locuitorilor.

Sau poate nu aceasta este prioritatea zero a administratorului public, fost viceprimar Sorin Gâdea (PSD), cel ce semnează hârtia cu pricina.

Poate relația strânsă* dintre PSD și SC CIBIN SRL să fie cauza acestui brusc zel administrativ?

‘’Primăria nu știe oare că e pandemie de pune lumea pe drumuri și să se strângă buluc în diferite locuri din oras?’’

Oamenii sunt revoltați pe bună dreptate! În primul rând pentru că în buna lor credință s-au îngrămădit să rezolve până în 31 martie situație ce putea să fie gândită și manageriată mai atent.

Oare de asta aveau nevoie acum oamenii, să stea înghesuiți in birouri, unde afirmă martorii li se vorbeste ‘’agresiv și urat, de parca am fi niște infractori’’?

”Eu am sunat la Cibin si o doamna de acolo foarte nervoasa mi-a zis sa merg sa clarific situația la evidența populației si mi-a închis telefonul in nas”, spune Claudia E.

”Astazi era puzderie de oameni in registratura pe acest motiv. Este jalnic!!!”, scrie si Alexandru F.

”Poate CIBINUL a deschis birou la evidența populatiei binenteles in colaborare cu Primaria Săcele”, comenteaza si Janos B.

”La mine n-a venit nici o data să-mi ridice gunoiul, în schimb mi-a venit sa plătesc”, marturiseste si Minodora F.

Nici Primăria Săcele și nici CIBIN SRL nu au auzit de mediul online?

Nu era mai simplu ca o parte însemnată a populației să poată trimite informațiile corecte pe o adresă de email?

Nu așa era decent, înțelept și modern?

Sau săcelenii trebuie mânați și înghesuiți prin birouri și ghișee ca să simtă cine e ‘’stăpânul?’’

*sediul PSD din Sacele se afla in cladirea proprietate CIBIN SRL

Primăria Săcele încă nu a făcut public niciun impact bugetar al majorărilor de taxe și impozite locale

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia