Home / Actual / În cadrul laboratorului de analize medicale al Spitalului Municipal Săcele pot fi efectuate teste imunoenzimatice (ELISA) pentru detectarea anticorpilor anti SARS-CoV-2

În cadrul laboratorului de analize medicale al Spitalului Municipal Săcele pot fi efectuate teste imunoenzimatice (ELISA) pentru detectarea anticorpilor anti SARS-CoV-2

Laboratorul de analize medicale al Spitalului Municipal Săcele, funcțional din 2018, este dotat progresiv cu aparate performante.

Acesta deservește specialitățile medicale din compartimentele instituției desemnate în prezent spital suport Covid-19, precum și ambulatoriul de specialitate integrat.

„Sunt medicul coordonator laborator analize umane de la Spitalul Municipal Săcele, absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș.

Laboratorul se bucură de o echipă calificată, dedicată și competentă care se ocupă de analize conform protocolului Covid-19, dar și analize necesare patologiei asociate fiecărui pacient în domeniile hematologie, biochimie, hemostază și coagulare, imunologie”, a spus dr. Tomșa Cristina.

De asemenea, în cadrul laboratorului, pot fi efectuate teste imunoenzimatice (ELISA) pentru detectarea anticorpilor anti SARS-CoV-2, prin măsurarea cantitativă (titrul) a anticorpilor de tip IgG anti SARS-Cov-2, inclusiv a anticorpilor neutralizanți IgG anti-Spike 1 obținuți prin imunizarea naturală după vindecarea de coronavirus sau prin imunizarea conferită de vaccinare.

Costul 𝙋𝙍𝙊𝙈𝙊 al testelor care se pot efectua este de:

✔️100 lei – detecția anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG Q (cantitativ)
✔️120 lei – profil IgM/IgG (semicantitativ)
✔️150 lei – profil IgA/IgM/IgG (semicantitativ)
Testele ELISA sunt teste serologice care identifică anticorpi specifici virusului la pacienți.

Acestea sunt în mod ideal adecvate pentru screening și confirmarea ulterioară a stării de anticorp, pentru a verifica protecția imunitară individuală, controlând pandemia existentă și reducând răspândirea SARS-CoV-2 prin măsuri vizate.

ELECTROPRECIZIA angajează urgent 60 municitori necalificați

Farmacia Precizia