Home / Actual / Iarna anilor 1935-1936: Cum se distrau săcelenii în aceea perioadă? Cu bal mocănesc, teatru, concurs de schi sau festival artistic

Iarna anilor 1935-1936: Cum se distrau săcelenii în aceea perioadă? Cu bal mocănesc, teatru, concurs de schi sau festival artistic

Revista Plaiuri Săcelene surprinde în numarele ei 10-11-12 din 1935 un moment din activitatea comunitară a săcelenilor, mai precis a evenimentelor de final de an.

Astfel, avem ocazia să aflăm de la sursa cum se distrau săcelenii sau cu ce își umpleau timpul liber.

Rubrica ”Informațiuni mărunte” a Plaiurilor Săcelene începe cu anunțul organizării unor șezători – joi 12 Dec. 1935 se inaugurează șezătorile sătești organizate de Școala primară din Baciu, cu concursul premilitarilor locali.

În seara zilei de sâmbătă 28 Decembrie. a. c. Asociatia pop. „Saceleana“ va da in sala Szabo din Satulung ora 8 si jumătate un festival artistic la care se va reprezenta piesa „Sosesc diseara” de Tudor Mușatescu. După reprezentație dans cu jazul asociației condus de d-l Florin Pană.

In ziua de 29 Dec. a. c. ora 3 p. m. Asoc. pop. Saceleana ține adunarea generala ordinara la Gimnaziul din Satulung. Tot in aceasta zi, in caz de timp favorabil pentru ski, la ora 9 a. m. se va tine concursul de ski nedisputat pt. anul 1935. Startul va fi la sediul asociatiei.

In seara zilei de 5 Ianuarie 1936 ora 8 seara in sala Szabo Satulung se va tine tradiționalul Bal Mocănesc, in aceieași condiții ca și in anii trecuti.

Deasemenea cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, vor organiza, in prima zi, Despartământul „Astra-Săcele” in sala Szabo un festival artistic urmat de dans; iar „Casa de Citire“ din Turcheș, in sala din Baciu, va aranja un festival a doua zi de Craciun.

sursa text Plaiuri Sacelene, nr 10-11-12 din 1935

O postare cât un manifest: ”Avem vârfuri în Săcele, avem vârfuri în România, doar susținându-le le putem opri să plece” – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia