Home / Actual / Grupuri de cercetași juniori la Săcele

Grupuri de cercetași juniori la Săcele

“Cubs & Browniesfac parte din mișcarea internațională a cercetașilor, reprezentând categoriile de juniori pentru băieți, respectiv fete. Scopul lor este să dezvolte spiritul civic al copiilor și al tinerilor pentru comunitatea locală prin respectarea mediului înconjurător și prin ajutorarea semenilor. Astfel, “juniorii” află mai multe despre lumea înconjurătoare în general, învațând prin metode distractive și experiențe practice.

David și Hazel Martin, voluntari la Centrul de Zi “Împreună” din Săcele (Centru administrat de Fundația FAST în parteneriat cu Primăria Săcele), au contribuit la demararea proiectului “Cubs & Brownies” din care fac parte copii care frecventează zilnic acest centru pentru activități educaționale nonformale. Din lipsa accesului la uniforme oficiale, grupul de fete “Brownies” și grupul băieților “Cubs” și-au direcționat creativitatea către realizarea unor uniforme din donațiile primite la centru.

Încă de la primele activitățile, s-a consolidat spiritul de echipă și interesul pentru implicare în comunitatea locală. În luna octombrie 2015, grupul “Brownies” a organizat o acțiune de ecologizare în parcul “Bucuria Copiilor” din cartierul “Ștefan cel Mare”, după care urmează o campanie de conștientizare a localnicilor să păstreze cartierul curat. Înacelași timp, grupul “Cubs” a participat la ateliere de formare a deprinderilor de viață și a abilităților de colaborare în echipă.

Succes în continuare!

cercetasi

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply