Home / Actual / Galeria Terapiilor pentru Copiii cu Nevoi Speciale – are loc la Brașov Business Park

Galeria Terapiilor pentru Copiii cu Nevoi Speciale – are loc la Brașov Business Park

În zilele de 29 și 30 septembrie are loc Galeria Terapiilor pentru Copiii cu Nevoi Speciale, un eveniment unic în România, ce aduce într-un singur loc oportunități de terapii de recuperare, dezvoltare și integrare a copiilor cu nevoi speciale. Evenimentul se va desfășura la Brașov Business Park, fiind organizat de Asociația „Albert și Zâmbete”, în colaborare cu Consiliul Județean Brașov, Fundația Comunitară Brașov, Brașov Business Park, Kron-Tour Expo Fairs & Exhibitions și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

Proiectul Galeriei a fost inițiat de Asociația „Albert și zâmbete”, inspirat fiind din realitatea și provocările experienței personale din ultimii trei ani a familiei fondatoare, Csato Corina și Endre, alături de Albert, băiețelul lor cu diagnostic de Sindrom Down.

„Suntem încrezători că experiența și drumul nostru poate fi un plus de valoare pentru comunitate. Este vorba despre drumul pe care ni l-a deschis Albert, un drum al dezvoltării noastre ca părinții, pe care-l parcurgem împreună încercând să-i oferim mediul propice pentru a-și atinge maximul de potențial. Ne dorim ca oamenii care împărtășesc aceeași poveste, aceleași experiențe, să vină la Galeria Terapiilor nu doar pentru a se informa, ci și pentru a câștiga mai multă încredere și dorință de a valorifica potențialul copiilor lor cu nevoi speciale”, a declarat Endre Csato, tatăl lui Albert și presedinte al Asociației „Albert și Zâmbete”.

Tóásó Imelda, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, a menționat că „acest proiect este unul foarte important, deoarece se adresează familiilor care cresc copii cu nevoi speciale, copii în a căror dezvoltare este foarte important să se intervină cât mai cugrând posibil, adică de la vârstele cele mai fragede.

Inițiativa Asociației «Albert și zâmbete» își propune să aducă toți terapeuții la un loc și să-i pună în legătură directă cu potențialii beneficiari ai serviciilor de specialitate. Consiliul Județean, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului s-a alăturat proiectului, transmițând invitațiile către familiile care au copii cu nevoi speciale”.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply