Home / Actual / Gabriel Andronache, deputat PNL Brașov: ”Investițiile în capacitățile energetice din surse regenerabile pot fi autorizate în extravilan sau intravilan și în absența planului de amenajarea teritoriului”

Gabriel Andronache, deputat PNL Brașov: ”Investițiile în capacitățile energetice din surse regenerabile pot fi autorizate în extravilan sau intravilan și în absența planului de amenajarea teritoriului”

Deputatul liberal Gabriel Andronache anunță că Parlamentul a adoptat modificări la legile privind autorizarea construcțiilor în sensul în care capacitățile energetice din surse regenerabile se poate realiza separat pe obiective de investiții, în baza aceluiași certificat de urbanism.

De asemenea se autorizează capacitățile de producție sau de stocare a energiei regenerabile ori a hidrogenului și în absența documentului intitulat plan de amenajare a teritoriului ceea ce înseamnă o accelerare a operaționalizării unor astfel de investiții, în special a celor situate în extravilanul localităților.

Raportul favorabil a fost propus de Comisia Juridică în comun cu cea de Administrație din Camera Deputaților. Legea urmează procedura promulgării.

Link către fișă act normativ:

https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=20701

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia