Home / Actual / Extinderea, dezvoltarea și modernizarea ambulatoriului Spitalului Municipal Săcele, proiect PNRR la Săcele

Extinderea, dezvoltarea și modernizarea ambulatoriului Spitalului Municipal Săcele, proiect PNRR la Săcele

Spitalul Municipal Săcele anunță lansarea proiectului cu titlul „Extinderea, dezvoltarea și modernizarea ambulatoriului Spitalului Municipal Săcele”, proiect nr. 7 înscris în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12 – Sănătate, Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, Investiția specifică: I1.3: Unități de asistență medicală ambulatorie.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea infrastructurii prespitalicești aferente ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Săcele pentru creșterea accesului egal și echitabil la servicii medicale de calitate pentru prevenție, diagnostic și monitorizare continuă a stării de sănătate a populației din Regiunea Centru.

Creșterea accesului egal și echitabil al populației din mediul rural, comunele arondate administrativ municipiului Săcele (aproximativ 30.000 de locuitori) și a comunității de rromi din cartierul Gârcini (aproximativ 12.000 de locuitori) la servicii de prevență, diagnostic și monitorizare continua a stării de sănătate prin construirea unei infrastructuri noi de cca. 1.200 nip, extinderea spatiilor dedicate specialităților paraclinice in cladirea spitalului si dotarea cu echipamente medicale de ultima generate in cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Săcele;

Creșterea complexității serviciilor medicale in asistenta ambulatorie prin extinderea infrastructurii prespitalicești pentru cele 14 specialități existente si înființarea a 6 noi specialități, precum §i a extinderii specialităților paraclinice si dotarea cu echipamente medicale de ultima generație;

Creșterea gradului de integrare intre diferitele forme de asistență medicala atât la nivelul Spitalului Municipal Săcele, cat și la nivelul regiunii Centru: degrevarea presiunii din unitățile medicale de urgența din Municipiul Brașov, reducerea numărului de spitalizări continue in Regiunea Centru și preluarea parțială a necesitaților prespitaliceștii din Covasna și Harghita prin promovarea și asigurarea de servicii de prevenire, diagnostic/screening și monitorizare care conduc la îmbunătățirea stării de sănătatea a populației și la reducerea cheltuielilor sistemice cu îngrijirea medicala.

Crearea infrastructurii necesare pentru participarea la activități de screening pentru depistarea cancerului, a bolilor cardiovasculare și tuberculozei, principalele cauze de deces cu impact negativ asupra eficacității sistemului de sănătate din Romania prin rate ridicate ale mortalități evitabile și din cauze tratabile.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia