Home / Actual / Festivalul Sport Montan Săcele: 3 zile, 5 probe și peste 400 de participanți

Festivalul Sport Montan Săcele: 3 zile, 5 probe și peste 400 de participanți

Timp de 3 zile, între 27 – 29 octombrie, aproximativ 400 de alergători au participat la Săcele, la un festival de sporturi montane.

Festivalul Sport Montan Săcele a cuprins 5 probe sportive: orientare în alergare, parapantă și 3 probe de alergare montană: 3,5 km Vertical, 15 km și 30 km. La acestea s-a adăugat o cursă a copiilor, o expoziție de fotografie și două seri de proiecții de filme cu tematică montană.

330 de alergători s-au înscris la cele 3 curse de alergare montană. Acestora li se adaugă și cei aproximativ100 de participanți la proba de orientare, precum și cei peste 30 de copii de la Cursa Copiilor, care pe o vreme ploioasă si rece au urcat în muntele Bunloc pentru a alerga cei 400 m cu o diferență de nivel de 80 m. Din cauza condițiilor meteorologice proba de parapantă nu s-a mai putut susține.

Componenta culturală a evenimentului și personalități la premiere

Organizatorii, Primăria Municipiului Săcele și Asociația Sport Montan Săcele au pregătit și o expoziție de fotografie și trei proiecții de filme. În colaborare cu Alpin Film Festival și Fundația ProPark, vineri și sâmbătă, la noua sală de spectacole a Centrului Multicultural și Educațional Săcele (CME), au fost proiectate filmul documentar ”Natura Brașovului”, precum și cele mai bune filme de la Alpin Film Festival. Tot aici a avut loc și ceremonia de premiere, duminică de la ora 16.00.

La ceremonia de premiere a participat, la invitația primarului municipiului Săcele, Virgil Popa și ministrul Tineretului și Sportului, dl Dunca Marius care a felicitat organizatorii și participanții, asigurându-i pe aceștia de sprijinul său în dezvoltarea acestei discipline și a sportului de masă.

Concurenții au fost foarte încântați de traseul de alergare și de organizarea festivalului. Marea majoritate au fost surprinși de locurile frumoase din Săcele și de natura sălbatică prin care au alergat.

Reușită mare, efort pe măsură! 

Festivalul a necesitat o logistică foarte mare. Aproximativ 100 de voluntari, dar și echipaje de salvamont, poliție rutieră, poliție locală și jandarmi au ajutat echipa organizatorilor pentru ca alergătorii să fie în siguranță. De asemenea, mai mulți sponsori au fost alături de festival, peste 80 de premii acordându-se participanților, la fiecare probă sportivă fiind premiate mai multe categorii de vârstă.

Festivalul Sport Montan Săcele este un concept nou pentru România care dorește să aducă în cadrul aceleiași competiții mai multe sporturi montane, pe viitor festivalul propunându-și să introducă și probe de mountain bike și de alpinism.

Festivalul a fost organizat de Primăria Municipiului Săcele în parteneriat cu Asociația Sport Montan Săcele, CS Babarunca Săcele și Skydreamers.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply