Home / Actual / Expoziție de icoane pe sticlă organizată de atelierele de pictură din Satulungul Săcelelor

Expoziție de icoane pe sticlă organizată de atelierele de pictură din Satulungul Săcelelor

Expoziție de icoane pe sticlă organizată de atelierele de pictură din Satulungul Săcelelor

La praznicul Învierii Domnului, în foaierul Centrului Multicultural din Municipiul Săcele, județul Brașov, a fost vernisată expoziția de icoane pe sticlă ”Muguri de lumină”.

Icoanele au fost realizate de copiii celor două ateliere de pictură pe sticlă din Satulung – Săcele, anume Cercul de pictură „Arhanghelii” de la Parohia „Sfinții Arhangheli”, coordonat de doamna preoteasă Raluca Șerban și Atelierul de pictură „Sfântul Stelian” al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Satulung, coordonat de preotul Alexandru Ioan Petrica.

Atelierele de pictat icoane pe sticlă ale celor două parohii urmăresc familiarizarea copiilor cu arta pictării acestora, cu istoria acestui fenomen în Transilvania și cu promovarea valorilor tradiționale românești.

Prin icoanele prezentate la această expoziție, copiii au surprins atât Sfintele Pătimiri ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cât și bucuria Învierii Sale.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia