Home / Actual / Expoziția “Educație prin artă pentru copiii romi” la Coresi Shopping Resort

Expoziția “Educație prin artă pentru copiii romi” la Coresi Shopping Resort

 

Arta este pentru oricine și este o modalitate nonformală de a schimba oameni și comunități. Acesta este mesajul expoziției interactive care va fi vernisată vineri, 9 octombrie, la ora 11, în cadrul Coresi Shopping Resort din Brașov.

Asociatia-Colors-BrasovAsociația Colors în parteneriat cu Asociația Community Aid Network (CAN) vă invită să luați parte la expoziția realizată de copiii romi din Gârcini. Timp de 6 luni, din aprilie și până în august aceștia au luat parte la o serie de activități nonformale desfășurate în Săcele și Ocna Sibiului (mini-tabere, ateliere de empowerment cultural și tabere rezidențiale de arte vizuale), familiarizându-se cu diferite instrumente din zona artelor vizuale și generând diferite produse artistice. Cele mai interesante fac parte din expoziția care va fi vernisată vineri și care poate fi vizionată timp de 10 zile, până în 19 octombrie, în galeriile Coresi Shopping Resort.

canTotodată voluntarii proiectului au pregătit 4 ateliere interactive destinate tuturor celor dornici să încerce una sau mai multe din metodele de arte vizuale folosite în proiect. Acestea vor avea loc în weekendul care sărbătorește totodată Ziua educației nonformale în România.

Programul atelierelor este:

  • Vineri, 9 octombrie, orele 16-18: cărți de vizită inspirate din Kandinski și semne de carte cu motive tradiționale din zona Săcele/ Gârcini
  • Sâmbătă, 10 octombrie, orele 16-18: tablouri inspirate din Warhol și autoportrete caricaturi.

Expoziția interactivă face parte din proiectul “Program de educație prin artă pentru copiii romi” finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” cu suma de 50934 EUR, între decembrie 2014-noiembrie 2015 care are ca scop creșterea accesului copiilor romi din zona Săcele, jud. Brașov la programe educațional-culturale din aria artelor vizuale. Site-ul proiectului este educatieprinarta.plinideidei.ro.

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați pe :

Claudia Popa, manager proiect, Asociația Colors, [email protected], telefon 0745-052151

Ruxandra Oprică, mentor, Asociația CAN, [email protected], telefon 0733-939447

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply