Home / Actual / EXCLUSIV: Un personaj care se prezinta ca fiind nepotul lui Popa Virgil, amenințări în stil mafiot la adresa unui om de afaceri

EXCLUSIV: Un personaj care se prezinta ca fiind nepotul lui Popa Virgil, amenințări în stil mafiot la adresa unui om de afaceri

  • Sub protecția lui Popa Virgil, un personaj ce se prezinta drept nepotul acestuia primeste lucrări publice pe bandă rulantă: Numele său este Souca Sorin!
  • Personajul cu nume de cod ”Nepotul” s-a facut stăpân pe tot ce înseamnă modernizări, reabilitări, construcții civile în general și are un portofoliu impresionant realizat cu puțini angajați și multă subcontractare
  • Acum, un om de afaceri ce a câștigat lucrări la Săcele a fost contactat de ”Nepotul” și spune că a fost intimidat, amenințat și chiar supus unui șantaj administrativ pentru a colabora cu acesta.
  • Totul sub fraza: ”Sunt nepotul primarului Popa Virgil” și sub problema presantă că pentru ei (n.r. el și primarul PSD) vin alegerile și au probleme în campanie.

Souca este un mare beneficiar al sistemului instituit de Popa Virgil la Săcele.

În 2024, Souca a primit deja 4-5 lucrări de la Primăria Săcele care însumează peste 1.560.000 milioane de lei, aproximativ 315.000 euro. Grozav, pentru o firma mica, crescută aproape doar din contracte publice. 

Este administratorul de facto al unei societăți comerciale ce chiar de la înfiintare a primit contracte pe banda rulanta. Detalii aici: Nepotisme la Săcele: Peste 1.568.000 lei în atribuiri directe pentru un apropiat al lui Popa Virgil doar in acest an – Saceleanul

Deși lucrările au curs, firma avea un număr extrem de mic de angajați (2 la momentul depunerii bilanțului pe 2022, conform informațiilor ANAF) ceea ce ridică semne de întrebare mari … Cu cine muncește în această firmă? Subcontractează? Lucrează la negru? Sunt întrebări la care autoritățile competente trebuie să găsească un răspuns.

Deranjat că are concurență, ”Nepotul” reacționează în stil mafiot

Un om de afaceri din alt județ a început să aibă probleme cu acest personaj în momentul in care a intrat in licitatii publice la Sacele.

Iată ce declara acesta: ”Lucrând la biblioteca ne-am gandit ca ar fi bine sa participam si la alte licitatii in zona pentru a ne asigura o continuitate, astfel incat ne-am inscris atat la Spitalul Municipal Sacele pentru scenariu la incendiu, cat si la blocuri pentru eficientizare energetică

La licitația de la spital am fost abordați de câteva persoane necunoscute nouă din Săcele si am fost sfatuiti sa ne retragem din licitatie deoarece un anume nepot al primarului este cel care trebuie sa castige.

M-am sfatuit cu colegii mei si am luat decizia sa ne retragem mai ales ca o parte din lucrare eram nevoiți să o subcontractăm.

In paralel ne-am înscris la reabilitarea blocurilor și după data de depunere a ofertelor am fost anunțat de colegii pe care îi aveam pe șantier la biblioteca ca un domn tot vine pe la santier întreband cine este seful de santier si colegii unde e “patronul” si ca vrea sa vorbeasca cu el

Undeva pe 5 martie am fost sunat de pe numarul de telefon  0770 *** 065 de un domn care s-a recomandat a fi Sorin Souca si care mi-a zis la telefon ca ar fi bine sa ne vedem sa discutam despre licitatia de la Sacele ca el stie clar ca intre noi doi va fi licitatia.”

Omul de afaceri l-a primit politicos, dar “Nepotul” a venit la amenințare

Cei doi (si inca o persoana) s-au intalnit la o cafenea in zona unde ”Discutia a fost una amenintatoare si a Souca a inceput ”cu vad ca ai lucrari multe care nu erau prevazute si cu siguranta nu iti vor fi decontate si ca el are relatii si ca ar fi bine sa ii comunic pretul ofertat ca el a luat legatura si cu ceilalti participanti” .

Tot in timpul discutiei Sorin Souca m-a intrebat daca am autorizatie ANRE pe firma, ca nu am depus-o in cadrul propunerii tehnice si ca sunt ceva discutii.

Acest aspect m-a pus pe ganduri deoarece nu avea de unde sa stie ce am depus decat de la membri Comisiei de Evaluare – in plus in fisa de date nu era obligativitate sa depun acea autorizatie – fiind foarte sigur pe el ca el stie tot ce am depus si ce nu am depus.”

Souca era stresat la acel moment de faptul ca “vin alegerile si au probleme in campanie”

Legat de aceasta comisie de Evaluare, în cadrul acestei proceduri evaluarea se făcea 60% tehnic 40% financiar, iar ei au validat tehnic ca sa poata decripta financiar cand au vazut ca nu i-am comunicat ce pret am ofertat.

Practic ne-au depuncat pe noi pana la punctajul lui – adica ne-au scazut noua la tehnic ca sa fim la acelasi nivel si a castigat licitatia cu pretul scazut – care diferenta de pret este sub pragul de 80% unde obligatoriu se cer justificari de pret.”

Totodata Souca a zis ca problema este presanta pentru ei este ca vin alegerile si au probleme in campanie de aceea dorea sa urgenteze procedura de evaluare inducând ideea de mai multe ori că ar fi mai bine să mă retrag daca vreau ca macar Biblioteca Municipală să o termin – arătând că poate sa ne blocheze cu decontarea facturilor fiind nepotul primarului.

In toata aceasta perioada angajatii nostri au fost hartuiti de diverse persoane.

Pentru corecta informare a publicului cititor, solicităm domnului Sorin Souca, administratorul de fact al  S.O.S. SEPTEMBER INOVATION S.R.L raspunsul la urmatoarele intrebari:

(1) Care este numărul de contracte / licitații de care a beneficiat din partea autorităților locale din Municipiu Săcele? (Primărie, Spital Municipal, Școli, etc)

(2) Care este suma totală pe care firma S.O.S. SEPTEMBER INOVATION S.R.L a primit-o de la infiintare pana in prezent din licitatii / contracte publice?

(3) Este adevarat ca a incercat sa forteze un competitor pe piata libera, prin inducerea ideii ca este ruda a primarului Popa Virgil si poate sa ii creeze probleme cu plata lucrarilor?

Vom publica cu celeritate raspunsurile primite, pe care le astepatm pe adresa [email protected]

Pentru că refuză să răspundă, reluăm întrebările grele pentru primarul pesedist Virgil Popa: Este adevărat că ați fost chemat la DNA în diverse? Ce anume v-au întrebat? (P) – Saceleanul

AEP 21240015

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia