Home / Actual / ETREC: Implicare în proiecte nationale si regionale de anvergura

ETREC: Implicare în proiecte nationale si regionale de anvergura

Clusterul ETREC face parte la momentul actual din proiecte de anvergură precum ECREIN+, PROIECTUL ADC şi PROIECTUL CLUSTER PoliSEE.

Proiectul Cluster PoliSEE

Obiectiv Obiectivul principal al proiectului ClusterPoliSEE este de a întări capacitatea decidenţilor politici regionali de a confrunta, preveni şi anticipa schimbarea, dezvoltând strategii de specializare inteligentă pentru dezvoltarea clusterelor, accelerând astfel diferenţierea şi apariţia schimbărilor structurale către o economie bazată pe cunoaştere, în care sunt recunoscute şi poziţionate toate regiunile SEE.

Proiectul Adriatic Danubian Clustering

Proiectul ADC este un exemplu excelent de mobilizare a sprijinului public pentru cooperare antreprenorială în sectoarele productive strategice ale Europei de Sud-Est. Obiectivul ADC este de a merge dincolo de specializarea productivă existenta în rândul companiilor din zona adriatic-danubiana, cu scopul: de a consolida comerţul în zona Marii Adriatice şi în spaţiul dunărean.

Proiectul “Reţeaua Clusterelor Europene şi Regiunilor pentru Eco-inovare Plus” – ECREIN+

Proiectul „Reţeaua Clusterelor Europene şi Regiunilor pentru Eco-inovare Plus” – ECREIN+ a demarat în luna ianuarie 2010 şi este implementat de către un consorţiu format dintr-un număr de 12 parteneri din 10 ţări europene; Finanţare: Programul INTERREG IVC al Uniunii Europene Cofinanţare: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Asociaţia Municipiilor din România

Clusterul ETREC a avut o activitate intensă în trimestrul al II-lea (aprilie-iunie 2016), ce s-a finalizat cu obţinerea “Etichetei de bronz” o distincţie ce îi dă posibilitatea de a se afirma printre cele mai serioase structuri de acest fel din România.

Domeniile prioritare ale ETREC sunt:

Motoare, generatoare şi acţionari electrice (mecatronica)
Echipamente electrice şi electronice auto
Energii regenerabile şi protecţia mediului
Logistica industrială şi servicii suport
Servicii Legate de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor

Alte informaţii utile puteţi găsi pe pagină: www.etrec.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply