Home / Actual / Elevii de gimnaziu se pregatesc de competitii sportive

Elevii de gimnaziu se pregatesc de competitii sportive

Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul Educației și Cercetării Științifice și zece federații naționale sportive, printre care și Federația Română de Baschet, au semnat astăzi, la Casa Olimpică din București, Protocolul de colaborare privind organizarea și desfășurarea “Olimpiadei Gimnaziilor”.

Astfel, începând din această toamnă și până la data de 31.08.2019 (n.n. – durata de valabilitate a Protocolului), pe parcursul fiecarui an școlar, elevii din clasele V-VIII de la gimnaziile din întreaga țară vor participa la întrecerile naționale de baschet, volei, rugby, fotbal, handbal, oina, tenis de masă, atletism, șah și badminton, organizate în cadrul Olimpiadei Gimnaziilor.

Fondurile destinate organizării și desfășurării competițiilor vor fi prevazute în buget și de COSR, suplimentar, forul olimpic urmând să asigure asistența medicală la faza finală a competiției, achiziționarea de mingii de joc la etapele regionale și finale, echipamentul sportiv pentru echipele școlare participante la etapa regională și etapa finală (set complet de echipament) și acordă trofee și medalii la faza finală: locurile I-III, respectiv „Cel mai bun sportiv” pentru fiecare ramură de sport.

Competițiile urmează să debuteze cu fazele regionale în fiecare an în data de 1 octombrie, “Ziua sportului scolar”.

Cititi aici si despre locul excelent obtinut de o sportiva din Sacele la Cupa FIS!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

Leave a Reply