Home / Actual / Elena Belloiu, Asociația “Femeile se implică”: Spre dezamagirea mea, încetul cu încetul, am realizat că multe din proiectele publice din Săcele nu sunt mulțumitoare și risipesc banii publici

Elena Belloiu, Asociația “Femeile se implică”: Spre dezamagirea mea, încetul cu încetul, am realizat că multe din proiectele publice din Săcele nu sunt mulțumitoare și risipesc banii publici

Într-o postare pe propria pagină a unei rețele de socializare, Elena Belloiu, președintele Asociației “Femeile se Implică” face câteva precizări referitoare la relația dintre administrația săcelenă și locuitorii din comunitate. 

“Doresc să clarific câteva lucruri în legatură cu implicarea mea în comunitatea Săcele.

De la bun inceput am apreciat toate realizariile noii administratii fara sa fiu influentata de numeroasele antipatii impotriva PSD-ului.

Dupa 35 de ani de viata pe meleaguri vestice am invatat sa apreciez rezultatele personale ale celor alesi, ceea ce fac ei pentru comunitate, nu ceea ce inseamna partidul din care fac parte. M-a bucurat noul val de “reforme” locale, a noii administratii, chiar si vopsitul trotoarelor, bancile din centru si florile care aduceau culoare Sacelelui.

Atmosfera sedintelor de Consiliul Local devenise prielnica discutiilor constructive si unei sincere colaborari intre Primar si consilieri.

Din nefericire aceasta atmosfera placuta de inceput s-a deteriorat simtitor in ultimul timp. La inceputuri, in citeva rinduri, l-am felicitat pe dl Virgil Popa si mi-am exprimat speranta ca lucrurile in Sacele se vor schimba in bine. Dupa multi ani de inertie comunitatea locala incepuse sa se trazeasca la viata.

Spre dezamagirea mea, incetul cu incetul, am realizat ca multe din proiectele publice nu sunt multumitoare, altele chiar defectoase si multe din proiecte risipesc banii publici fara a arata o transparenta a cheltuielilor.

Am infiintat ONG “Femeile se Implica” pentru a fi de ajutor in aceasta “trezire” , nicidecum sa fiu un opozant semi- politic.

Una din importantele valori pe care mi le-am insusit traind si activind intr- o comunitate americana este spiritul civic, conectia puternica a cetateanului si a omului de business cu locul unde traieste si munceste.

Pentru mine in primul rind conteaza rezultatele activitatii publice, atitudinea fata de cetatean, responsabilitate banului public si RESPECTUL fata de comunitatea care te-a angajat si te plateste sa ii rezolvi necesitatile. Apartenenta politica a functionarilor publici vine pe planul doi si dupa parerea mea reprezentinta calitatea partidului din care fac parte.

Ce concluzie se poate trage cind un viceprimar tipa si este mereu agresiv in discutiile cu cetatenii, iar alt functionar public posteaza insulte si atacuri personale cind i se cere un serviciu public ….si acesti functionari sunt membrii PSD?

Este de datorita domnului Primar sa ia atitudinea cind comportamentul acestor functionari nu este in conformitate cu regulamentul de functionare a serviciului public.

Noi cetatenii, ONG-urile, platformele si grupurile civice , avem dreptul confirmat de lege, sa solicitam servicii publice, sa punem intrebari Administratiei, sa facem petitii si sa cerem documente publice.

Toate aceste actiuni ale Comunitatii trebuiesc intimpinate cu respect si prin dialoguri civilizate demne functiei pe care cetatenii v-au incredintat-o.

Elena Belloiu – Asociatia “Femeile se Implica”

Atenție! La Săcele, indivizi ce se pretind medici vând “aparatură medicală” la prețuri de 10 ori mai mari

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia