Home / Actual / Electroprecizia Sacele acorda dividende dupa 10 ani

Electroprecizia Sacele acorda dividende dupa 10 ani

electropreciziaUnul dintre acţionarii minoritari ai companiei Electroprecizia Săcele nu este de acord cu propunerea conducerii de acordare a unui dividend brut de 0,57 lei/acţiune şi a solicitat majorarea acestuia la 1,19 lei/acţiune, se arată într-o adresă remisă Bursei de valori Bucureşti. În aceste condiţii, acţionarii vor avea de ales la Adunarea Generală din 23 aprilie între cele două valori propuse.

În cazul acordării unui dividend de 1,19 lei/acţiune, suma totală care va fi distribuită se ridică la 5,945 milioane de lei, la dispoziţia companiei urmând să rămână, ca fond de dezvoltare, suma de 317.385 de lei. În situaţia în care acţionarii vor aproba propunerea conducerii companiei, suma care va fi distribuită acţionarilor sub formă de dividende va fi de 2,847 milioane de lei, la dispoziţia companiei urmând să rămână peste 3,3 milioane de lei pentru dezvoltare.
Propunerea acţionarilor minoritari este de înţeles dacă luăm în considerare că în ultimii zece ani compania nu a mai acordat dividende. Veniturile totale ale grupului Electroprecizia Săcele au scăzut anul trecut cu 28%, de la 138,45 milioane de lei la 99,13 milioane de lei, în timp ce profitul grupului s-a restrâns faţă de anul anterior cu 72%, de la 8,01 milioane de lei la 2,24 milioane de lei. Cu toate acestea, însă, anul 2014 va fi primul din ultimii zece ani în care compania va distribui dividende acţionarilor.

Câştigurile consolidate din ultimii patru ani – toţi ani de criză – se ridică la peste 16 milioane de lei, „profituri din care jumătate s-au realizat în 2012”. „Mai mult, profitul net statutar de peste 7,8 milioane lei obţinut în anul care a trecut ne permite acum să finalizam acoperirea pierderilor istorice acumulate până în anul 2010, rămânând un profit distribuibil, aflat la dispoziţia acţionarilor, în sumă de 6,3 milioane lei”, susţine Dumitru Matei, directorul general al grupului de firme Electroprecizia.

sursa: www.bizbrasov.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply