Home / Tărlungeni / Drumurile județene din zona Tărlungeni vor fi deszăpezite de firma Morani Construct SRL

Drumurile județene din zona Tărlungeni vor fi deszăpezite de firma Morani Construct SRL

Consiliul Judeţean Braşov a desemnat firmele care se vor ocupa de întreţinerea, reparaţiile curente şi deszăpezirea reţelei de drumuri pe care o administrează, în intervalul noiembrie 2022 – noiembrie 2023.

Conducerea administraţiei judeţene a încheiat contractele subsecvente, cu o valabilitate de 12 luni de la semnare, în baza Acordului-Cadru pentru lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară şi iarnă a drumurilor judeţene, aflat în vigoare în perioada 2021-2025.

Este vorba despre trei contracte aferente celor trei zone în care este împărţit judeţul Braşov din punctul de vedere al întreţinerii şi reparaţiilor curente ale infrastructurii rutiere de interes judeţean, respectiv zona 1 Brașov – Zărnești – Bran, zona 2 Şercaia – Făgăraş – Cincu şi zona 3 Rupea.

Astfel, zona Braşovului va fi deszăpezită de SC Morani Construct SRL, iar zonele Făgăraş şi Rupea vor fi viabilizate de SC Diferit SRL.

Potrivit informaţiilor furnizate de Mihai Pascu, directorul executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene şi Servicii Publice din cadrul CJ Braşov, la momentul încheierii contractelor subsecvente s-au emis şi ordinele de intrare în bazele de intervenţii din cele trei zone a utilajelor de deszăpezire, precum şi comenzile de aprovizionare cu material antiderapant.

De asemenea, administraţia judeţeană a solicitat firmelor prestatoare să monteze în cel mai scurt timp parazăpezile în zonele cu risc de înzăpezire a drumurilor, şi anume pe tronsoane din DJ 103 A Braşov – Tărlungeni – Zizin, DJ 103 B Săcele – Tărlungeni – Teliu, DJ 104 B Făgăraş – Ileni – Hârseni – Sebeş, DJ 104 C Făgăraş – Recea, DJ 112 A Codlea – Vulcan şi DJ 112 D Carpiniş – Prejmer.

„În momentul în care vremea se va înrăutăţi, vom avea mijloacele materiale necesare pentru a realiza deszăpezirea drumurilor judeţene în cele mai bune condiţii.

Responsabilii de zonă din cadrul executivului CJ vor fi pe teren şi vor verifica pe toate durata sezonului rece modul în care firmele asigură viabilitatea drumurilor judeţene”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Pentru sesizări privind starea drumurilor din judeţ, firmele de deszăpezire pun la dispoziţia cetăţenilor următoarele numere de telefon:

• Zona Braşov: 0751/108220

• Zona Făgăraş: 0733/900279

• Zona Rupea: 0729/070227

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia