Home / Actual / Drumul Săcele-Valea Doftanei-Câmpina a fost vizitat de ministrul Transporturilor

Drumul Săcele-Valea Doftanei-Câmpina a fost vizitat de ministrul Transporturilor

În încercarea de a găsi soluții alternative pentru traficul infernal de pe Valea Prahovei, Adrian Vestea, Presedinte Consiliului Judetean Brasov a străbătut în weekend drumul de la Câmpina la Săcele prin Valea Doftanei împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu Mihai Veștea, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării și cu primarul comunei Valea Doftanei, Lucian Costea.

Adrian Vestea este convins că această rută poate fi o soluție pentru traficul ușor, până când autostrada București-Brașov va fi constuită!

Acesta spune că va susține această soluție, iar cu sprijinul ministrului Lucian Bode nu are dubii că ea se va și realiza.

Și ministrul Lucian Bode a declarat că „avem 27,5 kilometri de la Câmpina la Valea Doftanei, drum reabilitat, covor asfaltic în condiţii foarte bune de circulaţie. De la Valea Doftanei până la limita cu judeţul Braşov sunt 14 kilometri de drum judeţean, din care 3 kilometri sunt în reabilitare, asfaltare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, mai rămânând 11 kilometri de reabilitat. De la limita judeţului Braşov până la Săcele mai sunt 14 kilometri. 11 kilometri în Prahova şi 14 km în Braşov, soluţia din punctul nostru de vedere, discutată la cel mai înalt nivel, cu prim-ministrul, cu ministrul Dezvoltării şi doamna preşedinte al Companiei Naţionale de Investiţii”.

Săcele – Câmpina a fost clasificat ca Drum Judeţean în anii 1970, respectiv DJ 102 I şi se întinde pe o distanţă de 45 de kilometri, dintre care 13,8 sunt pe raza judeţului Braşov.

Pe mare parte din acest drum nu a fost turnat asfalt niciodată, doar în judeţul Prahova fiind modernizat pe raza localităţilor.

În Braşov, drumul porneşte din zona Brădet, după Barajul Tărlung, dar nu este asfaltat decât pe o porţiune de mai puţin de un kilometru.

Ciprian Sterpu, consilier local PNL: “Deși serviciile de salubritate NU s-au îmbunătățit deloc, săcelenii vor plăti mai mult pentru gunoi”

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia