Home / Actual / Ciprian Sterpu, consilier local PNL: “Deși serviciile de salubritate NU s-au îmbunătățit deloc, săcelenii vor plăti mai mult pentru gunoi”

Ciprian Sterpu, consilier local PNL: “Deși serviciile de salubritate NU s-au îmbunătățit deloc, săcelenii vor plăti mai mult pentru gunoi”

Dragi săceleni, din păcate începutul de an NU vine cu vești bune pentru comunitatea noastră.

Majoritatea formată în jurul PSD în cadrul Consiliului Local al Municipiului Săcele a aprobat noile tarife pentru gunoiul menajer (și nu numai) la inițiativa primarului Virgil Popa.

Acestea sunt mai mari cu 20,87% pentru persoanele fizice și cu 29,50% pentru persoanele juridice!

Este regretabil că efortul de a susține acest sistem neperformant cade tot în spinarea celor ce sunt cinstiți și plătesc.

Problemele privind salubritatea în Municipiul Săcele sunt multiple. Le menționez totuși pe cele mai importante: numărul mare de persoane ce NU au contract de salubrizare, lipsa curajului administrativ de a îi amenda DUR și PROMPT pe cei ce transformă natura în groapă de gunoi, lipsa colectării selective a deșeurilor, dar și modalitatea în care operatorul de servicii de salubritate înțelege să strângă aceste reciclabile, etc.

Alături de colegii din PNL, dar și din alte partide, am încercat să aducem argumente solide pentru ca în viitor situația să se îmbunătățească în acest sector.

Îi rog pe săceleni să înțeleagă că TREBUIE să începem să colectăm selectiv și să depunem selectiv la rampa de gunoi.

În ultima ședință,mi-a fost lăsat să înteleg că se vor face campanii de informare de acum încolo pentru o mai buna mediatizare a ceea ce avem de făcut împreună în domeniul salubrității.

Voi susține fără niciun fel de ezitare aceste campanii.

De fapt este foarte simplu, reușim împreună sau eșuam împreună!

Personal, cred cu tărie în prima variantă deoarece avem datoria de a le lăsa copiilor noștri o lume mai curată și o comunitate mai bună!

Ciprian Sterpu, Consilier Local PNL Săcele

Inaugurare cabinet stomatologic în cadrul Liceului Teoretic “George Moroianu” din Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia