Home / Actual / Drumul Județean DJ102I, Brădet – Valea Doftanei: Vicepreședintele CJ Brașov, Ciprian Sterpu și secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu, umăr la umăr pentru realizarea lui

Drumul Județean DJ102I, Brădet – Valea Doftanei: Vicepreședintele CJ Brașov, Ciprian Sterpu și secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu, umăr la umăr pentru realizarea lui

Vicepreședintele CJ Brasov, Ciprian Sterpu și secretarul de stat Ionut Sorin Banciu (Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor) au discutat din nou despre modernizarea drumului județean DJ102I Săcele (Brădet) – Valea Doftanei.

De aceasta data, subiectul a fost legat de scoaterea din fondul forestier a suprafețelor ce urmează a fi străbătute de acest drum.

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov i-a prezentat stadiul proiectului, în special al situației legate de coridorul de expropriere, un pas necesar pornirii lucrărilor.

”În cadrul unei întâlniri la Consiliul Judetean, am discutat cu colegul meu, Ciprian Sterpu, despre proiectul drumului judetean 102 I, care va lega municipiul Sacele de comuna Valea Doftanei.

Acest proiect, ce reprezintă o alternativă vitală la traficul aglomerat de pe DN1, este în atenția mea pentru accelerarea procedurilor legale necesare.

Acest nou traseu nu doar că va facilita deplasările, dar va permite și admirarea peisajului spectaculos al zonei, evitând ambuteiajele frecvente. Chiar sper să fie finalizat cât mai rapid. Toți vrem!”, spune Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Proiectul este însă subotat de… Primăria Săcele, condusă de Popa Virgil?

Proiectul de interes national, dar așteptat și de comunitatea săceleană, este blocat de către … primarul Popa Virgil, spune presa județeană. 

Modernizarea drumului Bradet (Săcele) – Doftana (Campina) ajuns la stadiul de proiectare si execuție, o investiție de 405 milioane de lei (la momentul semnării contractului) nu primește si acordul tehnic de la Săcele. 

În 2020, Primăria Săcele avea o opinie, acum și-a schimbat-o și blochează tot prin refuzul de a da un Aviz favorabil în Comisia Tehnică de circulație.

Acum Primăria vrea și trotuare, însă CNI spune că ele nu mai pot fi bugetate și realizate prin proiect acum, deoarece întreaga procedură trebuie reluată, iar acest aspect presupune ani de stagnare a modernizării DJ 102 I.

Mai multe detalii aici: Modernizarea de 405 milioane de lei a drumului Brădet (Săcele) – Doftana (Câmpina) este blocată la … Primăria Săcele! – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia