Home / Actual / Modernizarea de 405 milioane de lei a drumului Brădet (Săcele) – Doftana (Câmpina) este blocată la … Primăria Săcele!

Modernizarea de 405 milioane de lei a drumului Brădet (Săcele) – Doftana (Câmpina) este blocată la … Primăria Săcele!

Un proiect de interes national, dar așteptat și de comunitatea săceleană, este blocat de către … primarul Popa Virgil.

Este vorba de modernizarea drumului Bradet (Sacele) – Doftana (Campina) ajuns la stadiul de proiectare si execuție, o investiție de 405 milioane de lei (la momentul semnării contractului)

Aceasta este concluzia unui schimb de adrese dintre Compania Națională pentru Investiții (CNI) și Primăria Săcele. Mărul discordiei, trotuarele din intravilanul Municipiului Săcele.

În 2020, Primăria Săcele avea o opinie, acum și-a schimbat-o și blochează tot prin refuzul de a da un Aviz favorabil în Comisia Tehnică de circulație.

În 3 decembrie 2020, prin adresa nr. 76398 trimisa către CNI – Compania Naționala de Investiții, Municipiul Săcele a dat un aviz favorabil proiectului modernizării DJ 102 I Brădet – Doftana fără a exista solicitări privind asigurarea căilor de circulație pietonală.

Prin urmare, spune CNI, la nivelul studiului de fezabilitate și ulterior în proiectul tehnic, nu au fost prevăzute lucrările aferente și bugetul necesar acestora.

Deci, la momentul 2020, Primăria Săcele nu a cerut trotuare.

2 ani și jumătate mai târziu, la 17 mai 2023, în urma depunerii unei alte solicitări la Primăria Săcele, de data aceasta de către Proiectantul General și înregistrată la Primăria Săcele cu nr. 53044, un aviz necesar eliberării autorizației de construire, comisia tehnică de circulație a Mun. Săcele a solicitat completarea documentației.

Reamintim celor interesați, că discutăm de un pas procedural ulterior momentului semnării contractului de proiectare și execuție, semnare la care a fost prezent si Popa Virgil, edilul din Săcele.

Surpriză! Acum Primăria vrea și trotuare, însă CNI spune că ele nu mai pot fi bugetate și realizate prin proiect acum, deoarece întreaga procedură trebuie reluată, iar acest aspect presupune ani de stagnare a modernizării DJ 102 I.

Ciprian Sterpu, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov: „Îi solicit public primarului municipiului Săcele să avizeze acest proiect”.

Problema a fost reclamată de preşedintele Organizaţiei municipale Săcele a PNL, Ciprian Sterpu, care a reproşat Primăriei Săcele că nu vrea să aprobe proiectul drumului, iar în acest mod ţine blocat proiectul drumului care ar urma să fie o alternativă pentru sectorul din Valea Prahovei al DN1.

„Pentru acest drum a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. Acum, proiectul este blocat pentru că în Săcele, Comisia de Circulaţie nu emite un aviz, solicitarea lor fiind ca în intravilanul localităţii să fie amenajate trotuare.

Aceeaşi Comisie de circulaţie a avizat în 3 decembrie 2020 proiectul, când era în faza de Studiu de fezabilitate.

Anul acesta, în luna iulie, a fost solicitat avizul pentru etapa de proiectare şi execuţie şi a fost solicitată realizarea de trotuare în intravilan. A urmat un întreg ping-pong cu documentele între Primărie şi Compania Naţională de Investiţii.

Compania a spus că o astfel de modificare ar avea implicaţii majore asupra costului investiţiei”, a declarat Ciprian Sterpu pentru bzb.ro mai multe informatii aici ( Ping-Pong cu drumul din Valea Doftanei, în blocaj din cauza unor trotuare | Buna ziua Brasov (bzb.ro) )

Rămâne de văzut dacă un proiect de peste 405 milioane de lei va rămâne blocat la Primaria Săcele sau dacă primarul Popa Virgil va înțelege că dezvoltarea municipiului poate fi accelerata și prin realizarea acestui drum de legătură dintre Brădet – Valea Doftanei.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia