Home / Politica / Drept la replică – Precizări referitoare la situația curățeniei din Municipiul Săcele

Drept la replică – Precizări referitoare la situația curățeniei din Municipiul Săcele

În urma reportajului apărut la televizunea online brasov.tv, preluat de pagina online www.saceleanul.ro privitor la  „mormanele de gunoaie” din Municipiul Săcele, Primăria Municipiului Săcele face următoarele precizări:

„Reportajul” dezinformează voit și este manipulator prezentând imagini filmate în anumite zone din Cartierul Gârcini și vorbind despre întreg Municipiul Săcele „care arată precum un ghetou”, precum și despre „săcelenii revoltați care cer conducerii Primăriei să ia, de urgență, măsuri, în întreg Municipiul”. Cu excepția anumitor zone din cartierul Gârcini, Municipiul Săcele este un oraș curat, meritul revenind în primul rînd locuitorilor săi și în al doilea rând administrației.

Cartierul Gârcini, unul din cartierele săcelene, este într-adevăr un cartier cu probleme mai speciale, lucru cunoscut atât de către autorități, de Garda de Mediu, cât și de către toți locuitorii Săcelelui. Problema gunoaielor este una din problemele acestui cartier, căreia, în ultimii doi ani, i s-a acordat o atenție deosebită.  Astfel,  în anul 2018 s-au realizat lucrări de igienizare pe principalele străzi, Barajului și Gârcinului, astfel: în ianuarie au fost realizate lucrări de igienizare în urma cărora s-au ridicat 126 mc de gunoaie, în aprilie au avut loc două acțiuni în care au fost ridicați în total 768 mc, în luna iulie s-au strâns 642 mc de gunoaie, iar în luna august 170 de mc de gunoaie. Costurile acestor lucrări de igienizare au fost de 132.800 de lei (fără TVA).

În ultimii doi ani, în Cartierul Gârcini, atât municipalitatea, cât și mai multe ONG-uri colaborează pentru rezolvarea problemelor acestei comunități uitate până în 2016 de toate conducerile care s-au succedat la Primăria Săcele. Acest fapt este demonstrat și de accesarea de fonduri europene pentru zonele defavorizate, cum este acest cartier al Municipiului nostru.

Este însă nevoie de timp și de implicare a tuturor pentru ca lucrurile să se schimbe în bine. Lucru care la Săcele deja se întâmplă, cu toate că unele „materiale jurnalistice”, din fericire foarte puține, refuză să privească obiectiv această realitate.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia