Home / Actual / DJ 102I – Săcele – Valea Doftanei – Câmpina a ajuns la etapa Studiului de fezabilitate

DJ 102I – Săcele – Valea Doftanei – Câmpina a ajuns la etapa Studiului de fezabilitate

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că au fost depuse patru oferte pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru construirea DJ 102I – Săcele – Valea Doftanei – Câmpina.

Bode a precizat că, dacă nu vor fi contestații la desemnarea executantului Studiului de Fezabilitate, care are termen patru luni pentru realizarea acestuia, se va emite o hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, iar apoi va fi scoasă la licitație proiectarea și execuția drumului.

„Anul viitor se va construi acest obiectiv, între Valea Doftanei și Săcele. Este o arteră cu o lungime de 58 de kilometri destinată traficului ușor între Câmpina și Săcele”, a spus Bode.

Consilierul Local Ciprian Sterpu a stat de vorbă cu ministrul Bode pe acest subiect

Și consilierul local Ciprian Sterpu (PNL) a stat de vorba pe subiectul drumului Câmpina – Valea Doftanei – Săcele cu ministrul Transporturilor. 

De altfel, ministrul Bode este un mare sustinator al acestui proiect.

”Pentru săceleni modernizarea acestui drum aduce și avantaje și dezavantaje. Ce mă preocupa pe mine și i-am transmis și domnului ministru este faptul că, odată modernizat și deschis acest drum, valorile de trafic pe raza Municipiului Săcele vor crește foarte mult, în special pe ocolitoare. Descărcarea traficului se va face pe strada Câmpului spre Brașov (vinerea) și invers (duminica) ceea ce va creea ambuteiaje în special în zona Pod Dârste”, a spus Ciprian Sterpu, Consilier Local PNL Săcele

Ministrul Bode a înțeles aceste temeri și a notat două dintre propunerile consilierului săcelean.

Prima este cea referitoare la o posibilă construire a unei legături între Ocolitoarea Săcele și Ocolitoarea Brașov, din zona Doina către rampa de gunoi Brașov.

A doua este susținerea financiară pentru lărgirea străzii Câmpului, acolo unde terenul o permite, cu cel puțin jumătate de bandă.

Blocurile din Camping Dârste: ”Basarabeanul” și primarul (partea a I-a)

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia